Strikingly-domän: Överföra domäner till Strikingly

Att överföra en domän låter dig hantera både din domän och din webbplats genom Strikingly. Strikingly blir din domänvärd när du överför din domän till Strikingly. Det betyder:

• Du kan hantera din domän-DNS från ditt Strikingly konto.
  • Du kan förnya din domän från ditt Strikingly-konto.
  • Din domän konfigureras automatiskt när den är ansluten.

Relaterad artikel: Strikingly domän: Överföra domäner kontra ansluta domäner.

Innan du överför

1. Du måste uppgradera till en Premiumplan (om du inte har) för att ansluta din domän.
  2. Du måste vänta 1 till 2 veckor tills domänöverföringen är klar.
  3. Du måste övervaka och svara på e-postbekräftelser för att slutföra överföringen.
  4. Under överföringen slutar alla DNS-poster att fungera. Din domän kan gå offline under överföringsperioden. Eller om du har domän-e-postmeddelanden kanske din e-postadress kanske inte fungerar. Kontakta din e-postleverantör för att se till att det inte finns några begränsningar eller problem med att överföra domänen till Strikingly.
  5. Du måste betala för att förlänga din domän med ytterligare ett år (du kan inte använda domänkrediten från Strikingly). Det här året läggs till i domänens nuvarande utgångsdatum.

Om din domän:

1. Din domän måste vara berättigad till överföring. De flesta domäner kan överföras till Strikingly, men vissa domäner såsom, .au, .cn, .jp, .ru domäner, är inte berättigade.
  2. Din domän har registrerats i mer än 60 dagar. (Att ändra din domänregistratorinformation kan låsa din domän i mer än 60 dagar)
  3. Din e-postadress för domänkontakter är korrekt och du har tillgång till den.
  4. Din domän kommer att förlängas med ytterligare ett år.

Följ dessa steg om du är redo att fortsätta:

Steg 1: Släpp din domän hos din domänregistrator

1. Logga in på din nuvarande domänleverantör.

2. Ta reda på vad din domänleverantörs överföringspolicy säger. Här är några populära domänleverantörer:

3. Lås upp din domän så den är tillgänglig för överföring.

4. Inaktivera din domän WHOIS sekretessskydd.

5. Begär en auktoriseringskod (EPP kod) från din nuvarande domänleverantör/registrator.

Steg 2: Starta överföringen

1. Gå till din Strikingly informationspanel

2. Gå till "Domäner" och klicka "ÖVERFÖR DOMÄN".

3. Ange din domän och tryck på "Överför".

4. Ange din auktorisering/EPP kod och klicka "BEKRÄFTA ÖVERFÖRING".

5. Fyll i din kontaktinformation på nästa sida. Observera att alla fält är obligatoriska.

6. Klicka på "Skicka" och kontrollera om din information är korrekt.

7. Klicka på "Bekräfta köp" så debiteras du det belopp som visas på sidan. Prissättning för domäner baseras på tillägget/toppdomänen, dvs .com .net mm. Det finns ingen extra avgift för själva överföringen.

8. När du har bekräftat ser du din domän på ditt konto med status "Väntar".

Steg 3: Övervaka din domänstatus och svara på bekräftelsemeddelanden

Notera: Du kan få ett e-postmeddelande från din nuvarande registrator som ber dig att klicka på en länk för att avbryta överföringen. Du kan ignorera det här e-postmeddelandet för att processen ska fortsätta. Genom att klicka på länken avbryts din överföringsbegäran.

Övervaka din domänstatus

Om du ser "Misslyckades" på din domän, kan du klicka "FÖRSÖK IGEN" för att kolla orsaken och följa instruktionerna.

Svara på bekräftelsemeddelanden

Du ombeds bekräfta/verifiera följande i två separata e-postmeddelanden:

• Samtycke till dataanvändning.
  • Kontaktinformation för din nyligen överförda domän.

Steg 4: Vänta tills överföringen är klar

Det kan ta 1 till 2 veckor för domänöverföringen att slutföras. Din domän visar "Live" när överföringen är klar.

FAQ

1. Kan jag överföra en domän som har gått ut till Strikingly?

Du kan fortfarande överföra en domän som har gått ut, så länge den inte är kvar i anståndsperioden (vanligtvis 40 dagar efter utgången) och inte i inlösenstatus.

2. Hur avbryter jag en väntade domänöverföring?

Om din domän inte har godkänts av dig eller din registrator, kan vi avbryta åt dig. Mejla oss på support@strikingly.com eller chatta med oss.

3. Om jag ska överföra en domän till Strikingly, finns det en extra avgift?

Det finns ingen extra avgift för själva överföringen. Men du måste betala för att förlänga din domän med ytterligate ett år. Prissättning för domäner baseras på tillägget/toppdomän dvs .com, .net, mm.

4. Varför kan jag inte överföra min domän till Strikingly?

Den här varningen innebär att Strikingly för närvarande inte stöder din domän. Du kan ansluta din domän till din Strikingly webbplats istället.

5. Vilka toppdomäner kan jag överföra?

Vi stöder de flesta domäntillägg, du kan välja mellan 500 + toppdomäner. Det finns dock några toppdomäner som inte är tillgängliga, som nedan:

.abogado
.aero
.ar
.au
.br
.cn
.coop
.cx
.gl
.hk
.ht
.hu
.it
.jp
.kr
.law
.lu
.lv
.mn
.no
.nu
.pe
.pt
.qa
.ro
.ru
.se
.sg
.sr
.travel
.us
.uy
.property

Om du behöver hjälp, ta kontakt med oss på support@strikingly.com eller chatta med oss.