Ansluta en domän till din Strikingly webbplats

Krav:

Denna guide går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka denna guiden till din registrator om du behöver hjälp. Om du ansluter en underdomän kan du besöka Ansluta underdomäner till din Strikingly webbplats. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR" > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän", som till exempel "www.dindomän.com".

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta din registrators DNS-inställningar

*Om du har köpt din domän från Strikingly är du klar! Du behöver inte göra följande steg. Vi tar hand om resten åt dig!

1. Logga in på ditt konto hos din domänregistrator.

2. Hitta DNS-inställningarna för din domän. (Det kan också kallas DNS, DNS manager, DNS records, host record, zone settings, zone file, etc.)

Notera! Det är inte NameServer. Byt inte namnserver!

Steg 3: Lägg till en CNAME-post

1. Se efter befintliga CNAME- eller A-poster för www.

2. Ta bort befintliga CNAME- och A-poster (bara för www).

3. Lägg till följande CNAME-post (olika registerare har olika namn):

CNAME/Alias/Host/Name Value/Record/Address/Points to TTL
www eller www.dindomän.com www domän + .s.strikinglydns.com Standard

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post, leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post

CNAME/Alias/Host/Name Record/Value/IP Address/Points to TTL

@ eller

dindomän.com

54.183.102.22 Standard

(dindomän.com är bara ett exempel, ändra det till ditt domännamn.)

Om du inte kan lägga till en A-post kan du använda inställningar för vidarebefordran eller omdirigering. Vidarebefordra den nakna domänen (t.ex. dindomän.com) till www underdomänen (t.ex. www.dindomän.com). Se till att:

• Maskering/maskerad vidarebefordran/iFrame inte har valts (i andra registratorer kallas detta "stealth forwarding".)
  • Vidarebefordra inte till http://xxx.mystrikingly.com. Din Strikingly-URL ska inte visas någonstans i domäninställningarna.
Alias/Host/Name Vidarebefordras till Typ av vidarebefordran
@ eller dindomän.com http://www.dindomän.com Permanent 301

Steg 5: Vänta tills posterna träder i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.