Ansluta en Google-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Google Domain

Den här guiden leder dig igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka denna guiden till din registrator om du behöver hjälp eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Google Domain' sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Google-konto.

2. Klicka på domänen du vill uppdatera.

3. Öppna menyn Menu och Klicka på DNS-ikonen.

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Google Domain

1. Scrolla till sektionen "Custom resource records".

2. I det första fältet, ange www

3. I rullgardinsmenyn, välj CNAME

4. I fältet "TTL", ange 1H

5. I fältet "Data", ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

6. Klicka "Add".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post, leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post på Google Domain

1. Fortfarande på sektionen "Custom resource records".

2. I första fältet, ange

3. I rullgardinsmenyn, välj A

4. I fältet "TTL", ange 1H

5. I fältet "Data", ange 54.183.102.22

6. Klicka "Add".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.

Relaterade artiklar:

Om din webbplats inte är online efter 48 timmar, kontakta support@strikingly.com eller chatta med ossSkicka skärmdump av dina domäninställningar så att vi kan hjälpa till!