Ansluta en G Suite-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från G suite

Google återförsäljer domäner från olika registratorer. Den här guiden går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta G Suite Domain sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt G Suite-konto.

2. Välj "More controls".

3. Välj "Domains" på de nya alternativen som dök upp.

4. På domänmenyn, välj "Add/remove" domains.

5. Leta efter din anpassade domän och välj "Advanced DNS settings".

6. Få inloggningsnamnet och lösenordet och välj sedan "Sign in to the DNS console".

7. Du kommer att vidarebefordras till inloggningssidan för registratorn som samarbetar med Google.

8. Logga in på inloggningssidan med de inloggningsuppgifter du fick.

9. Välj din domän och leta efter DNS-inställningar.

Steg 3 Lägg till en CNAME-post

CNAME/Alias/Host/Name Value/Record/Address/Points to TTL
www eller www.dindomän.com www domän + .s.strikinglydns.com Standard

www domän i "Value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post, leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post

CNAME/Alias/Host/Name Record/Value/IP Address/Points to TTL

@ or

dindomän.com

54.183.102.22 Standard

(dindomän.com är bara ett exempel, ändra det till ditt eget domännamn.)

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.