Ansluta en Wix-domän till din Strikingly webbplats

Krav:
  • Ett premiumkonto på Strikingly
  • En anpassad domän från Wix

Den här guiden leder dig genom processen att koppla upp din www och rotdomän till din Strikingly-webbplats. Du kan skicka den här handledningen till din registrar om du behöver hjälp. Om du ansluter en underdomän kan du besöka Anslut en Wix-underdomän till din Strikingly-webbplats. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss din information här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare och sedan INSTÄLLNINGAR > Domän.

2. Ange din anpassade domän i rutan "Anslut en domän du redan äger", till exempel "dindomän.com" (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka på UPPDATERA.

4. Välj Annat som din domänleverantör och klicka på "LÄS HANDLEDNING".

5. Du kommer att se ett popup-fönster som visar de poster du behöver ställa in i dina domäninställningar.

Obs! Skriv din domän med gemener för att undvika "Sidan hittades inte"-fel på din webbplats.

Steg 2: Hitta Wix DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Wix-konto.

2. För muspekaren över "personikonen" uppe till höger.

3. Klicka på "Domains".

4. Klicka på -ikonen bredvid din domän.

5. Välj "Manage DNS Records".

Steg 3: Lägg till en A-post på Wix

1. Gå till "A (Host)"-sektionen.

2. Klicka på "+ Add Record".

3. Klicka på "Got it" i popup-fönstret.

4. I "Host Name"-fältet, ange dindomän.com (denna domän är bara ett exempel, vänligen ändra den till ditt domännamn).

5. I "Value"-fältet, ange 54.183.102.22

6. I "TTL"-fältet, välj 1 hour.

7. Klicka på "Save".

8. Klicka på "Save Changes" i popup-fönstret.

Steg 4: Lägg till en CNAME-post på Wix

1. Gå till "CNAME (Aliases)"-sektionen

2. Klicka på "+ Add Record".

3. Klicka på "Got it" i popup-fönstret.

4. I "Host Name"-fältet, ange www.dindomän.com (denna domän är bara ett exempel, vänligen ändra den till ditt domännamn)

5. I "Value"-fältet, ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i value-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" ska vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet bör vara:

• Din domän är www.exempel.com, value borde vara: www.exempel.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, value borde vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, value borde då vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

6. I "TTL"-fältet, select 1 hour.

7. Klicka på "Save".

8. Klicka på "Save Changes" i popup-fönstret.

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post, leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www och radera dem (endast för www).

Steg 5: Bekräfta att installationen är klar

1. När du har bekräftat ovanstående inställningar, gå tillbaka till din Strikingly-webbplatsredigerare och klicka på knappen "Jag har fixat, kolla igen" i popup-fönstret.

2. Om du har konfigurerat dina DNS-inställningar korrekt stängs popup-fönstret och domänstatusen visas som "ansluten".
  3. Om du inte har konfigurerat din DNS korrekt visar popup-fönstret felstatusen och du bör gå tillbaka till steg 3 för att konfigurera DNS-posterna korrekt.

Steg 6: Vänta tills posterna träder i kraft

Nu när du har ställt in domänposterna. Vänta några upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart så kommer  HTTPS/SSL att aktiveras automatiskt inom 24 timmar. Se till att rensa din webbläsarcache innan du kontrollerar om domänen fungerar.