Ansluta en 1 & 1 IONOS-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från 1&1 IONOS

Den här guiden går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till din domänregistrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta 1&1 IONOS sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt IONOS by 1&1 konto.

2. Titta i sektionen My Products och välj "Domains & SSL".

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på 1&1 IONOS

1. Klicka på kugghjulsikonen på samma rad som den domän du vill ansluta.

2. Välj "Manage Subdomains".

3. Klicka på "Add subdomain" på nästa sida.

4. I fältet "Subdomain name", ange www.

5. Klicka "Save"

6. När du har lagt till underdomänen www laddas sidan. Klicka på kugghjulsikonen igen utan att lämna skärmen.

7. På samma rad som den nyligen skapade underdomänen väljer du "DNS".

8. Ta bort alla befintliga www A-poster. Detta är för att undvika konflikter när du lägger till ditt www CNAME.

9. När du har tagit bort den befintliga www A-posten klickar du på "Add record".

10. Välj CNAME

11. I fältet "Hostname", ange www

12. I fältet "Point to", ange www domain + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

13. I fältet "TTL", välj "1 hour".

14. Klicka "Save". Domains___SSL___1_1_IONOS.png

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post letar du efter existerande CNAME- och A-poster för www och tar bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post på 1&1 IONOS

1. Gå till sektionen Domains på informationspanelen, klicka på kugghjulsikonen på samma rad som den domän du vill ansluta.

2. Välj "DNS".

3. Klicka "Add record".

4. Välj A

5. I fältet "Hostname", ange @

6. I fältet "Point to", ange 54.183.102.22

7. I fältet "TTL", välj "1 hour".

8. Klicka "Save".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.