Sälj dina onlinekurser med medlemskap

Du kan sälja onlinekurser med Strikinglys kraftfulla medlemskapsfunktion, som är tillgänglig för Pro- och VIP-användare.

Med medlemskapsfunktionen kan du begränsa sidåtkomst till endast de medlemmar som har köpt vissa medlemsnivåer eller artiklar från webbplatsens butik. Det betyder att du kan sälja en kurs med Strikinglys Enkel Butik och sedan skapa en sida som bara är synlig för kunder som har köpt den specifika kursen.

Obs: Det finns två sätt att skapa en medlemskapskurs: en engångsbetalning eller en återkommande betalning. Denna genomgång guidar dig om hur du skapar ett medlemskap som betalas bara en gång. För återkommande betalningsmedlemskap, se denna guide

Det slutliga resultatet:

Kolla in denna exempelwebbplats: http://sellmycourses.mystrikingly.com/

Denna webbplats erbjuder 3 kurser:
1. Marknadsföring på sociala medier
2. Effektiva SEO-tekniker 2019
3. Paketkampanj

Om du köper Marknadsföring på sociala medier är din tillgång begränsad till den kursen. Detsamma gäller för Effektiva SEO-tekniker. Om du köper Paketkampanjen har du tillgång till båda kursen för Marknadsföring på sociala medier och sidan Effektiva SEO-tekniker.

Testa hur det fungerar genom att logga in på webbplatsen!

Tillgång begränsad till kursen Effektiva SEO-tekniker:
E-post: weare@happinessofficers.com
Initialt lösenord: zJbp4cm3gLFSYWj8

Tillgång till Paketkampanj:
E-post: support@strikingly.com
Initialt lösenord: I4fCaX5T7ZzIGR7N

Du kan göra detsamma! Följ dessa steg:

Ställ in din butik

Du kan använda en befintlig webbplats eller skapa en ny.

1. Från din webbplatsredigerare lägg till en ny sektion och välj "Butik" i sektionslistan.

2. Ställ in dina kurser genom att lägga till produkter. Varje produkt kan motsvara en kurs.

Glöm inte att avmarkera alternativet "Frakt" för varje produkt! Detta tar bort adressfältet vid utcheck.

Aktivera medlemskapsfunktionen

När du är klar med att konfigurera produkter är du nu redo att aktivera medlemskapfunktionen! För att göra det, följ dessa steg: Gå till din webbplatsredigerare> Publik> Medlemskap och klicka på "Aktivera medlemskap".

2. Under registreringsmetod välj "Köp specifik(a) produkt(er) för att registrera dig". Välj de onlinekurser som du har ställt in tidigare.

Efter att du har skapat medlemskap kan du nu fortsätta med att ställa in din medlemssida där du kan lägga till ditt innehåll för varje kurs.

Skapa din medlemssida

Du bör ha flera sidor aktiverade innan du kan konfigurera din medlemsspecifika sida.

1. Om du inte har aktiverat flera sidor ännu, klicka på "Aktivera flera sidor" från Inställningar> Medlemskap. Om du redan har aktiverat det på din webbplats, välj "Hantera sidor endast för medlemmar".

2. Aktivera flera sidor-funktionen genom att klicka på den gröna knappen "Aktivera flera sidor".

Om du redan har aktiverat flera sidor ser du inte detta steg!

3. Klicka på "Hantera" för att ställa in din nya medlemssida.

4. Klicka på den gröna knappen "Lägg till ny sida". Skriv namnet på din nya sida. Den nya sidan vill innehålla informationen om din kurs.

I det här exemplet låt oss använda "Lär dig grunderna" som sidnamn.

5. Klicka på kugghjulsikonen bredvid din nya medlemssida och ställ in den som "endast för medlemmar".

6. I nästa fönster väljer du "Endast registrerade medlemmar som har köpt en specifik produkt." Knyt den till den kurs (produkt) du önskar.

Med den här inställningen har endast användare som har köpt "Onlinekurs nr 1" tillgång till sidan "Lär dig grunderna" som du ställde in. Du kan ställa in olika medlemssidor och knyta dem till olika kurser!

Pro-tips: Du kan ställa in kurspaket och ge alla som köper det tillgång till två eller flera olika sidor endast för medlemmar!

1. Ställ in ett kurspaket i din butik.

2. Knyt kurs (produkt) till medlemssidor som den ska ha tillgång till (kurspaket).

Vad den här inställningen betyder är att alla som köper Sommarens paketkampanj! och onlinekurs nr 1 har tillgång till sidan "Lär dig grunderna".

Du behöver inte ställa in en annan medlemssida för "Sommarens paketkampanj"-produkten eftersom du erbjuder två befintliga innehåll i en kurs (eller produkt).

3. Lägg till ditt innehåll. Den nya medlemssidan som du skapade är tom. Du kan lägga till videor, text, nedladdningsbara filer och mer!

Notera:

• Om du ska lägga till YouTube-videor, se till att dessa videor är inställda på "Olistad". På det här sättet är det bara personer som har länken som har tillgång till din webbplats och den kan inte sökas på YouTube.
  • Alla filer (PDF, dokument, ark, etc.) som du laddar upp på din sida endast för medlemmar kommer att skyddas. Om någon försöker komma åt den via en direktlänk är den inte tillgänglig.

Testa din nya webbplats!

När du aktiverar medlemskap på din webbplats skapar vi automatiskt ett testkonto så att du kan se hur din webbplats ser ut för en medlem. För att testa olika medlemsnivåer kan du välja en nivå för ditt testkonto. När du sedan loggar in på din live-webbplats med detta testkonto ser du din webbplats som om du är medlem på den nivån.

__________________

Visste du?

Du kan driva dina kunder tillbaka med Strikinglys medlemskapsfunktion + kuponger? Kolla in hur du gör det här!

Frågor? Skicka gärna ett mejl eller chatta med oss!