Subdomeinen verbinden met uw Strikingly site

Vereiste:

Een subdomein is een extra onderdeel van uw hoofddomeinnaam (rootdomein). U kunt subdomeinen gebruiken voor verschillende delen van uw website. Als u bijvoorbeeld een website heeft die alleen om te winkelen is, die deel uitmaakt van uw website uwdomein.com (hoofddomein), kunt u het subdomein winkel.uwdomein.com gebruiken.

Het meest populaire subdomein is www. Hier leest u hoe u het www-domein en het hoofddomein met uw hoofdsite verbindt: Een domein verbinden met uw Strikingly site

Voor andere subdomeinen leidt deze gids u door. U kunt deze tutorial naar uw registrar sturen als u hulp nodig heeft of als u wilt dat wij uw domein voor u verbinden, stuur ons de info hier!

Stap 1: Maak verbinding met uw aangepaste domein op Strikingly

1. Ga naar uw Strikingly site editor, klik "INSTELLINGEN > Domeinen".

2. Zet uw aangepaste domein in het vak "Aangepast domein/subdomein", zoals "www.uwdomein.com".

3. Klik "UPDATE".

Opmerking:

• Typ uw domein in kleine letters om de fout "Pagina niet gevonden" te voorkomen wanneer u uw site bezoekt.
    • Verwijder het protocol https:// of http:// om foutmeldingen te voorkomen.
    • Kies uw registrant nadat u op "UPDATE" hebt geklikt en ga verder met de installatie van uw registrant.

Stap 2: Zoek de DNS-instellingen van uw Registrar

*Als u uw domein bij Strikingly heeft gekocht, bent u klaar! U hoeft de volgende stappen niet uit te voeren. Wij regelen de rest voor u!

1. Log in uw domein registrant account.

2. Zoek de DNS Instellingen voor uw domein. (Het kan ook anders genoemd zijn zoals DNS, DNS manager, DNS records, host record, zone settings, zone file, etc.)

Note: Het is geen NameServer. Verander je nameserver niet!

Stap 3: Voeg een CNAME record

Voeg het volgende CNAME-record toe (ander register heeft verschillende aanroepen):

CNAME/Alias/Host/Name Value/Record/Address/Points to TTL
subdomein of subdomain.yourdomain.com subdomain.yourdomain + .s.strikinglydns.com Default

subdomain.yourdomain als waarde in het veld "subdomain.yourdomain + .s.strikinglydns.com" zou uw subdomein en domeinnaam moeten zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de waarde zou moeten zijn:

• Uw domein is xxx.com en uw subdomein is shop, de waarde moet volgende zijn: shop.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Uw subdomein is blog.abc.net, de waarde moet volgende zijn: blog.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Uw subdomein is info.yourdomain.com, de waarde moet volgende zijn: info.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

Stap 4: Wacht tot de records van kracht zijn

Nu u de domeinrecords heeft ingesteld. Het kan een paar tot 48 uur duren voordat de wijzigingen in de domeinrecords wereldwijd van kracht zijn. Zodra het klaar is, HTTPS/SSL zal automatisch geactiveerd zijn binnen 24 uur. Zorg dat je uw browsercache leeg is voordat u controleert of het domein werkt.

Gerelateerde artikelen:

Specifieke handleidingen voor externe domeinproviders

Als u een domein heeft van een van de volgende providers, kunt u in plaats van de algemene instructies te volgen de stapsgewijze handleidingen voor uw eigen providers raadplegen:

Als uw site na 48 uur niet online gaat, contacteer ons via support@strikingly.com of chat met ons en voeg een screenshot van uw domeininstellingen toe, zodat we u kunnen helpen!