Een domein van Namecheap verbinden met uw Strikingly site

Vereiste:

Deze gids leidt je door het proces van het aansluiten van je www en root domein op je Strikingly site. U kunt deze tutorial naar uw registrar sturen als u hulp nodig heeft. Als je een subdomein wil verbinden,  bekijk dan Subdomeinen van Namecheap verbinden met uw Strikingly site. Of als u wilt dat wij uw domein voor u verbinden, stuur ons de info hier!

Stap 1: Maak verbinding met uw aangepaste domein op Strikingly

1. Ga naar je Strikingly site editor, klik "INSTELLINGEN > Domeinen".

2. Plaats je aangepast domein in de "Aangepast Domein/Subdomein" box, zoals  "www.yourdomain.com" (without https:// or http:// or /).

3. Klik "UPDATE".

Opmerking:

• Typ uw domein in kleine letters om de "Page not found" fout bij het openen van uw site te voorkomen.
  • Kies uw registrant nadat u op "UPDATE" hebt geklikt en ga verder met de installatie van uw registrant.

Stap 2: Verwijder de parkeerpagina van Namecheap en zoek DNS-instellingen

Wanneer u een domein koopt en niet aan een website is gekoppeld, is de parkeerpagina standaard ingeschakeld. Dit voorkomt dat onze administratie van kracht gaat.

1. Log in je NameCheap account.

2. Selecteer Domain List van de linker navigatiebalk.

3. Klik de "MANAGE" knop Naast je domein.

4. Scrol omlaag naar het gedeelte Overige domeininstellingen en klik op "TURN OFF".

5. Zorg ervoor dat het wordt aangegeven als UIT Zoals op de schermafbeelding. Het duurt meestal 30 minuten voordat het effect heeft.

6. Nadat het is uitgeschakeld, klikt u op het tabblad "Advanced DNS".

Opmerking: Verander je nameserver niet, de standaard nameserver van Namecheap zou volgende moeten zijn dns1.registrar-servers.com en dns2.registrar-servers.com (Waarom kunnen de opties voor e-mail, domein redirect en hostrecords niet worden gewijzigd in mijn Namecheap-account?)

Stap 3: Voeg een CNAME-record toe aan Namecheap

1. Klik de "Add New Record" knop (kan hostrecords niet bewerken?) in de Host Records sectie.

2. Selecteer "CNAME Record" uit het vervolgkeuzemenu voor Type.

3. In het "Host" veld, noteer www

4. In het "Value" veld, noteer www domain + .s.strikinglydns.com

www domain als waarde in het veld "www domain + .s.strikinglydns.com" moet jouw domeinnaam zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van wat de waarde zou moeten zijn:

• Uw domein is www.xxx.com, de waarde moet volgende zijn: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Uw domein is www.abc.net, de waarde moet volgende zijn: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Uw domein is www.yourdomain.com, de waarde moet volgende zijn: www.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

5. In het "TTL" veld, selecteer "60 min".

6. Klik "Save All Changes" of de check-knop.

Tip: Als u geen www CNAME-record kunt toevoegen, zoek dan naar bestaande CNAME- en A-records voor www en verwijder ze (alleen voor www).

Stap 4: Voeg een A record toe aan Namecheap

1. Voordat u dit toevoegt, controleer of er al een URL Redirect Record bestaat voor root/naakt domein of www domein. Zo ja, verwijder deze dan.

2. Selecteer "URL Redirect Record" uit het vervolgkeuzemenu voor Type.

3. In het "Host" veld, noteer @

4. In het veld "Value" voert u 54.183.102.22 in.

5. Selecteer in het veld "TTL" "60 min".

6. Klik op "Save All Changes" of op de check knop.

Stap 5: Wacht tot de records van kracht zijn

Nu u de domeinrecords heeft ingesteld. Het kan een paar tot 48 uur duren voordat de wijzigingen in de domeinrecords wereldwijd van kracht zijn. Zodra het klaar is, zal HTTPS/SSL automatisch geactiveerd zijn binnen de 24 uur. Zorg dat je browser cache is geleegd voordat u controleert of het domein werkt.