Subdomeinen van Namecheap verbinden met uw Strikingly site

Vereiste:

Een subdomein is een extra onderdeel van uw hoofddomeinnaam (rootdomein). U kunt subdomeinen gebruiken voor verschillende delen van uw website. Als u bijvoorbeeld een website heeft die alleen om te winkelen is, die deel uitmaakt van uw website uwdomein.com (hoofddomein), kunt u het subdomein winkel.uwdomein.com gebruiken.

Het meest populaire subdomein is www. Hier leest u hoe u het www-domein en het hoofddomein met uw hoofdsite verbindt: Een domein bij Namecheap verbinden met uw Strikingly site

Voor andere subdomeinen leidt deze gids u door. U kunt deze tutorial naar uw registrar sturen als u hulp nodig heeft of als u wilt dat wij uw domein voor u verbinden, stuur ons de info hier!

Stap 1: Maak verbinding met uw aangepaste domein op Strikingly

1. Ga naar uw Strikingly site editor, klik "INSTELLINGEN > Domeinen".

2. Zet uw aangepaste domein in het vak "Aangepast domein/subdomein", zoals "www.uwdomein.com".

3. Klik "UPDATE".

Opmerking:

• Typ uw domein in kleine letters om de fout "Pagina niet gevonden" te voorkomen wanneer u uw site bezoekt.
    • Verwijder het protocol https:// of http:// om foutmeldingen te voorkomen.
    • Kies uw registrant nadat u op "UPDATE" hebt geklikt en ga verder met de installatie van uw registrant.

Stap 2: Verwijder de Namecheap-parkeerpagina en zoek DNS-instellingen

Als u de parkeerpagina al heeft verwijderd, kunt u deze stap overslaan.

Wanneer u een domein koopt en niet aan een website is gekoppeld, is de parkeerpagina standaard ingeschakeld. Dit voorkomt dat onze administratie van kracht wordt.

1. Log in uw NameCheap account.

2. Selecteer Domain List vanuit het linkse menu.

3. Klik de "MANAGE" knop naast uw domein.

4. Scrol omlaag naar het gedeelte Overige domeininstellingen en klik op "TURN OFF".

5. Zorg ervoor dat het wordt aangegeven als OFF als op de schermafbeelding. Het duurt meestal 30 minuten voordat het effect heeft.

6. Nadat het uit is, klik de "Advanced DNS" tab.

Note: Verander je nameserver niet, Namecheap's standaard nameserver zou dns1.registrar-servers.com en dns2.registrar-servers.com moeten zijn (Waarom kunnen de opties voor e-mail, domeinomleiding en hostrecords niet worden gewijzigd in mijn Namecheap-account?)

Stap 3: Voeg een CNAME record toe aan Namecheap

1. Klik de "Add New Record" knop (niet in staat om hostrecords te bewerken?) in de Host Records sectie.

2. Selecteer "CNAME Record" in het vervolgkeuzemenu voor Type.

3. In het "Host" veld, noteer het subdomein dat u wil (e.g. shop, blog, info, etc)

4. In het "Value" veld, noteer subdomain.yourdomain + .s.strikinglydns.com

www domain als waarde in het veld "www domain + .s.strikinglydns.com" zou uw domeinnaam moeten zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de waarde zou moeten zijn:

• Uw domein is xxx.com en uw subdomein is shop, de waarde moet volgende zijn: shop.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Uw subdomein is blog.abc.net, de waarde moet volgende zijn: blog.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Uw subdomein is info.yourdomain.com, de waarde moet volgende zijn: info.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

5. In het "TTL" veld, selecteer "60 min".

6. Klik "Save All Changes" of de check knop.

Stap 4: Wacht tot de records van kracht zijn

Nu u de domeinrecords heeft ingesteld. Het kan een paar tot 48 uur duren voordat de wijzigingen in de domeinrecords wereldwijd van kracht zijn. Zodra het klaar is, HTTPS/SSL zal automatisch geactiveerd zijn binnen 24 uur. Zorg dat je uw browsercache leeg is voordat u controleert of het domein werkt.