Butikskuponger för återkommande kunder/kuponger endast för medlemmar

En vanlig försäljningsteknik är att skapa kuponger som endast är tillgängliga för kunder som redan har köpt något från din butik. Detta är ett utmärkt sätt att konvertera dina befintliga kunder till återkommande köpare.

Med Strikinglys kraftfulla medlemskapsfunktion och Enkel Butik-kuponger, kan du starta din egen kampanj för att driva dina kunder tillbaka till din onlinebutik!

Låt oss börja:

Ställ in din webbutik

Det är enkelt att lägga till en butik på din webbplats! Om du inte har skapat din butik ännu, följ stegen i den här artikeln

Skapa dina rabattkuponger

När du är klar med att skapa din butik, börja skapa kuponger!  Dessa kuponger kommer att distribueras till dina medlemmar via din säkra sida endast för medlemmar (vi kommer att hantera det senare). Du kan erbjuda säsongsrabatter eller permanenta rabattkoder för dina medlemmar för att uppmuntra dem att köpa igen från din butik.

Och här är några användbara tips:

1. Håll kupongkoderna korta och lätta att komma ihåg.
  2. Gör det relevant. Om det är nyår kan du erbjuda en kupongkod som START2020 eller NYÅR20. Använd ÄLSKMIGSJÄLV eller 14KRAMAR för din valentinkampanj.
  3. För att skapa en känsla av brådska för dina kunder skapar du en kupong med begränsad tid genom att ange ett utgångsdatum.

När din butik- och kuponginställning är klar kan du nu fortsätta att aktivera webbplatsens medlemskap!

Aktivera medlemsfunktion för din webbplats

Det här steget är viktigt för att säkra dina kupongkoder och se till att endast återkommande kunder har tillgång. Med den här inställningen blir alla som köper från din butik automatiskt medlem.

1. Avsluta din butikshanterare. Klicka på Inställningar> Medlemskap i den vänstra panelen och klicka på "Aktivera medlemskap".

2. Under Registreringsmetod väljer du "Köp vilken produkt som helst för att registrera dig". Detta innebär att alla kunder som köper en produkt automatiskt får ett inloggningskonto och lösenord.

3.  Anpassa e-postmeddelandet som dina kunder får när de blir medlemmar. Alla älskar ett personligt meddelande!

Gå till Inställningar > Medlemskap > E-postmeddelande. Klicka "Redigera" under "Meddelande skickas till medlem".

Vi rekommenderar att du håller det kort och ljuvt för att inte distrahera dina kunder på det värde du erbjuder - rabatter vid nästa köp.

Skapa din medlemssida

På din medlemssida finns alla kupongkoder som du kommer att distribuera till dina lojala medlemmar. Denna sida är skyddad med individuella användarnamn och lösenord. Du måste ha flera sidor aktiverade för att ställa in en sida endast för medlemmar, så låt oss börja från det steget!

1. Klicka på Inställningar> Flera sidor i din webbplatsredigerare. Aktivera funktionen för flera sidor genom att klicka på den gröna knappen "Aktivera flera sidor".

2. När du har aktiverat stänger du inställningspanelen och klickar på "Hantera" från vänster panel.

3. Klicka på den gröna knappen "Lägg till ny sida". Skriv namnet på din nya sida. I det här exemplet använde vi "kuponger" (så det är enkelt).

5. Klicka på kugghjulsikonen bredvid din nya medlemssida och ställ in den som "endast medlemmar".

6. I nästa fönster väljer du "Endast registrerade medlemmar". När den är inställd har alla registrerade medlemmar på din webbplats tillgång till den här sidan.

7. När du är klar klickar du på "Gå tillbaka" och börjar lägga till sektioner och utforma din egen kupongsida. Var kreativ!

Testa din nya webbplats!

När du är klar med att konfigurera innehåll för din sida endast för medlemmar, gå tillbaka till Inställningar> Medlemskap. Kopiera och klistra in testinloggningarna och spara den i din notepad. Klicka på "Publicera" så är du live! Du kan nu använda testinloggningarna för att kontrollera ditt köparflöde.

Testa! Här är ett exempel på en webbplats: http://ilovepastry.mystrikingly.com/
(Oroa dig inte, du debiteras inte om du gör inköp!)

___________________

Visste du?

Du kan också göra online-kurser med hjälp av Strikinglys medlemsfunktion. Kolla in här hur man gör

Du kan också skicka oss en e-post eller chatta med oss om du har några frågor!