Ansluta en domän till din Strikingly webbplats via cPanel

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän hanterad genom cPanel

Den här guiden leder dig igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats om din domänregistrator använder cPanel för att hantera DNS-poster. Du kan skicka den här guiden till din registrator om du behöver hjälp. Om du ansluter en underdomän kan du besöka Ansluta underdomäner till din Strikingly webbplats i cPanel. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här

Obs!: Om du använder HostGator och du inte har avancerade DNS-inställningar måste du använda en annan DNS-tjänst. Här år vår guide!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "www.dindomän.com" (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta DNS Zone Manager/Zone Editor i cPanel

1. Logga in på din cPanel.

2. Under sektionen "Domains", klicka "Advanced Zone Editor".

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på cPAnel

1. I fältet "Name", ange www

2. In fältet "TTL", ange 3600

3. I fältet "Host", välj CNAME

4. I fältet "CNAME", ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

5. Klicka "Add".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post letar du efter existerande CNAME- och A-poster för www och tar bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en URL-vidarebefordran på cPanel

1. Gå tillbaka till cPAnel home och klicka "Redirect" under sektionen "Domains".

2. Lägg till nya omdirigeringar:

• Type: Permanent (301)
  • Redirects to: http://www.dindomän.com (denna URL är bara ett  exempel, vänligen ändra den till ditt www domännamn).
  • Under www. redirection: välj "Do Not Redirect www".

3. Klicka "add".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.