NameCheap FreeDNS/min registrator har inga DNS-inställningar

Krav:

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän
  • Ett Namecheap-konto

Om din domänhanterarpanel inte har alternativet att redigera inställningar för DNS-zonfilen men tillåter ändring av namnservrar, kan du använda NameCheaps FreeDNS. Du måste dock fortfarande förnya din domän genom din ursprungliga registrator. DNS är det enda som NameCheap är värd för och som kommer finnas i panelen.

Innan du börjar; har du e-posttjänster kopplade till din nuvarande registrator? Kopiera och spara MX-posterna innan du gör några ändringar.

Steg 1: Skaffa Namecheaps namnservrar

1. Gå till Namecheap Free DNS Hosting.

2. Skriv in din domän i rutan (utan http:// eller https://).

3. Klicka "Get DNS".

4. Logga in på ditt Namecheap-konto eller registrera ett:

5. Klicka på vagnikonen.

6. Klicka "Set up DNS".

7. Du omdirigeras till en sida som visar namnservrarna du måste ställa in på din domänregistratorpanel.

Steg 2: Ändra din domänregistrators namnservrar.

1. Logga in på din domänregistrator.

2. Ändra namnservrarnas inställningar hos din nuvarande registrator inom 10 dagar till följande:

• freedns1.registrar-servers.com
  • freedns2.registrar-servers.com
  • freedns3.registrar-servers.com
  • freedns4.registrar-servers.com
  • freedns5.registrar-servers.com

Du kan behöva vänta några minuter upp till 48 timmar innan domänen pekar till Namecheap.

3. Namecheap kommer också att försöka verifiera om din domän riktas riktigt till deras namnservrar genom att övervaka domänens DNS-inställningar.

4. FreeDNS-tjänst kommer aktiveras när Namecheap verifieras.

Steg 3: Ställ in DNS-poster på Namecheap

Följ denna artikel för att slutföra installationen: Ansluta en Namecheap-domän till din Strikingly-webbplats.

Kontakta oss på support@strikingly.com eller chatta med oss om du behöver hjälp!