Ansluta underdomäner till din Strikingly webbplats

Krav:

En underdomän är en ytterligare del av ditt huvuddomännamn (rotdomän). Du kan använda underdomäner för olika delar av din webbplats. Till exempel om du har en webbplats bara för shopping, som är en del av din webbplats dindomän.com (rotdomän), kan du använda underdomänen butik.dindomän.com.

Den mest populära underdomänen är www. Så här ansluter du www-domänen och rotdomänen till din huvudsida: Ansluta en domän till din Strikingly webbplats.

Den här guiden tar dig genom andra subdomäner också. Du kan skicka den här länken till din domänregistrerare om du behöver hjälp, eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt digskicka oss informationen här

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "Inställningar > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "Uppdatera".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta din registrators DNS-inställningar

*Om du har köpt din domän från Strikingly är du klar! Du behöver inte göra följande steg. Vi tar hand om resten åt dig!

1. Logga in på ditt konto hos din domänregistrator.

2. Hitta DNS-inställningarna för din domän. (Det kan också kallas DNS, DNS manager, DNS records, host record, zone settings, zone file, etc.)

Notera! Det är inte NameServer. Byt inte namnserver!

Steg 3: Lägg till en CNAME-post

Lägg till följande CNAME-post (olika registrerare har olika namn):

CNAME/Alias/Host/Name Value/Record/Address/Points to TTL
underdomän eller underdomän.dindomän.com underdomän.dindomän + .s.strikinglydns.com Standard

underdomän.dindomän i value-fältet "underdomän.dindomän + .s.strikinglydns.com" bör vara din underdomän och ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är xxx.com och din underdomän är butik, då borde värdet vara: butik.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din underdomän är blog.abc.net, då borde värdet vara: blog.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din underdomän är info.dindomän.com, då borde värdet vara: info.dindomän.com.s.strikinglydns.com

Steg 4: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.