Lägg till SEO-sidtitlar och metabeskrivningar/taggar

Metabeskrivningen är kodavsnittet som sammanfattar webbplatsens innehåll på sökmotorns resultatsida - och det är mycket viktigt att lägga till det på din webbplats för att förbättra webbplatsens rankning.

Du kan ställa in en metabeskrivning för antingen din webbplats och/eller varje sida på din webbplats. Här är några bra metoder för att skriva bra metabeskrivningar (webbplatsbeskrivning):

• En bra metabeskrivning är kortfattad, relevant och berättar för sökaren vad de får när de landar på din webbplats. En exakt metabeskrivning kan hjälpa dig att förbättra antal klick. Till exempel:

"Johnny's Bakery är ett gourmetbageri och konfektyr baserat i Mission i San Francisco. Vi startade 1965 och vi har erbjudit härliga bröd, kakor, pajer och småkakor till glada kunder sedan dess!"

• Om du inte skriver någon metabeskrivning genererar Google automatiskt kodavsnittet åt dig, men det kanske inte är vad du vill ska visas för de som söker.
  • Använd inte samma metabeskrivning för olika sidor på samma webbplats. Sidor som har samma metabeskrivningar konkurrerar med varandra om rangordning i samma sökordssökningar.

Metabeskrivning (webbplatsbeskrivning) för hemsidan

För att lägga till en metabeskrivning för webbplatsens startsida, gå till Inställningar> Grundläggande information och skriv in din text i fältet Webbplatsbeskrivning.

Metabeskrivning för enskilda sidor

Om du har en webbplats med flera sidor kan du ställa in en unik metabeskrivning för varje enskild sida.

1. Gå till din webbplatsredigerare, klicka på "HANTERA" bredvid SIDOR.

2. Klicka på sidans kugghjulsikon.

3. Välj “SEO-inställningar”.

4. Lägg din beskrivningstext i rutan "Metabeskrivning".

Lägg till sidtitlar för enskilda sidor

1. Gå till din webbplatsredigerare, klicka på "HANTERA" bredvid SIDOR.

2. Klicka på sidans kugghjulsikon.

3. Välj “SEO-inställningar”.

4. Lägg din titeltext i rutan "Anpassad titel-tagg".

Sidans titel skiljer sig från sidnamnet. Sidnamnet visas på sidomenyn medan sidtiteln visas i webbläsarfliken och i sökresultaten.

Tips för sidtitlar

• Varje sida ska ha en unik, beskrivande och relevant titel.
  • Lägg till ditt målnyckelord i titeln.
  • Använd "|" för att skilja olika delar av din titel.
  • Undvik att använda vinkelfästen, det kan vara osynligt för sökmotorer.
  • Titellängden bör vara mindre än 70 tecken.

För fler tips om hur du förbättrar din webbplats sökmotorrankning, besök Öka rankningen av sökmotorer (SEO).

Om du har några frågor, vänligen maila oss på support@strikingly.com eller chatta med oss