Importeer producten uit CSV

Importeer producten naar uw Strikingly winkel! Met deze functie kunt u productgegevens bulksgewijs maken of bewerken. Dit bespaart veel tijd als u veel producten verkoopt of als u overstapt van een ander e-commerceplatform.

Content

Download CSV-sjabloon

1. Voeg een Eenvoudige Winkel sectie toe als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik op het tabblad Winkel - Producten om de productlijst te bekijken.
  3. Klik bovenaan op het ··· -pictogram en klik vervolgens op Producten importeren.
  4. Klik op CSV-sjabloon downloaden.
  5. Open het CSV-bestand met Excel of Google Sheets en vul de productgegevens in zoals weergegeven in de sjabloon. Elke rij moet een product of een productoptie zijn.

Upload CSV File

1. Sla het bestand op in CSV-indeling.
  2. Klik op CSV-bestand uploaden om dit bestand te uploaden. Wacht tot ons systeem uw CSV heeft gevalideerd.
  3. U bekijkt de resultaten voordat u gaat importeren. Klik op Start importeren om het importproces te bevestigen!
    • mceclip2.png
  4. Als de CSV-gegevens fouten bevatten, worden de velden die moeten worden gecorrigeerd in de tabel vermeld. U moet alle fouten herstellen en het CSV-bestand opnieuw uploaden.

CSV-opmaak: producten versus productopties

Als uw product meerdere opties (varianten) heeft, moet u een specifiek formaat gebruiken.

1. Product zonder opties

Voer gewoon productinformatie in één rij in.

Het resultaat:

2. Product met opties (1-niveau)

Stel dat u een wit T-shirt in kleine en grote maten verkoopt. In de CSV moet u als volgt één productrij voor het basisproduct en twee optierijen voor de twee formaten maken:

Het resultaat:

3. Product met opties (2 niveaus)

Stel dat u een T-shirt verkoopt dat verkrijgbaar is in groen of grijs, en dat elke kleur in de maat Large of Small verkrijgbaar is. In de CSV moet u als volgt één product rij maken voor het basisproduct en vier optie rijen voor elke combinatie van opties:

CSV Data Format:

The result:

Bulksgewijs bestaande producten bewerken

Om bestaande producten te bewerken, hoeft u alleen maar de juiste product-ID te kopiëren in Producten - Product bewerken.

Plak vervolgens de waarde in de kolom product-ID in het Csv-bestand. Ons systeem controleert op bestaande product-ID in uw Csv-bestand. Als de ID van een bestaand product in uw winkel is, wordt die productinformatie vervangen in de productlijst van uw winkel (zelfs inclusief de opties van dat product).

Gedetailleerde foutmeldingen

Wanneer u producten importeert, ziet u mogelijk foutmeldingen in de beoordelingsfase. De Error Position laat zien in welke kolom de fout zich voordoet. Hier is een lijst met alle mogelijke fouten en hoe je ze kunt verhelpen.

Foutmelding Hoe de fout corrigeren?
Verplicht veld mag niet leeg zijn U heeft een verplicht veld leeg gelaten. U moet een geldige waarde invoeren.
{{Stock}} is niet geldig Dit hangt af van het veld. U moet voor dit veld het juiste gegevensformaat invoeren. U moet bijvoorbeeld een cijfer invoeren (bijvoorbeeld 3, niet $ 3) voor het veld Prijs.
Productgegevens ontbreken voor de optie rij

Voer voor elk product "Product" in; Voer voor elke productoptie "Optie" in. U kunt geen optie rijen toevoegen zonder een product rij erboven.

Max. {{Number}} tekens U heeft een waarde ingevoerd die te lang is. U moet de lengte verminderen.
Max. {{Count}} opties per product / Max. {{Count}} keuzes per productoptie U moet enkele opties of keuzes voor dit product verwijderen.

{{Option Choices}} moet uniek zijn

Elke Option Choices (SKU) moet een andere naam hebben. bijv. Rood, blauw, groen

Maximaal 1 afbeelding per productoptie

Elke optie kan slechts één afbeelding hebben. Omslagafbeeldingen kunnen alleen worden ingesteld voor een product rij.

U moet 1 of 0 invoeren

Voor sommige velden, zoals verzending, voert u een 1 of 0 in om aan te geven of dit product moet worden verzonden. 1 betekent ja / waar en 0 betekent nee / onwaar.

Upload van afbeelding mislukt / URL van afbeelding is niet geldig

Uw afbeeldings-URL is niet toegankelijk. Zorg ervoor dat de URL werkt in uw browser voordat u gaat importeren.

Als het importeren blijft mislukken en u het niet kunt oplossen, neem dan contact op met onze klantenservice op support@strikingly.com! We helpen u het probleem op te lossen.

FAQ

1. Kan ik producten importeren van een andere Strikingly site?

Ja! U kunt producten van een andere site exporteren en CSV opnieuw importeren in deze site.

2. Kan ik producten exporteren vanuit Eenvoudige Winkel?

Lees Export Producten naar CSV

3. Welke valuta wordt gebruikt als ik een productprijs instel in het Csv-bestand?

U mag het valutasymbool niet invoeren in het Csv-bestand. We gebruiken de valuta die u heeft ingesteld in Instellingen - Betalingen accepteren.

4. Hoe upload ik productafbeeldingen via CSV?

U kunt productafbeeldingen uploaden met een openbaar toegankelijke URL, zoals https://user-images.strikinglycdn.com/res/hrscywv4p/image/upload/c_limit,fl_lossy,h_1000,w_500,f_auto,q_auto/1339460/815163_385649.jpeg

Als uw afbeeldingen al op internet staan, kunt u de URL opvragen door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en vervolgens "Afbeeldings-URL kopiëren" te selecteren. Als u op zoek bent naar een plek om uw afbeeldingen te hosten, raden we u aan gewoon te zoeken naar enkele populaire hulpprogramma's voor het hosten van afbeeldingen (bijv. Imgur.com) die u openbaar toegankelijke afbeeldings-URL's kunnen geven.

Opmerking: Kopieer niet het afbeeldingsadres van Dropbox of Google Drive, aangezien die privé-URL's niet publiekelijk toegankelijk zijn!

5. Kan ik producten verwijderen met importeren?

Nee, producten kunnen alleen worden toegevoegd of bewerkt met de importfunctie.

6. Kan ik digitale producten importeren?

Nee, we kunnen momenteel alleen fysieke producten importeren.