Google Search Console (Webmasterhulpprogramma's) / Google Sitemap

Google Search Console is een gratis service waarmee u uw site sneller op Google kunt vinden!

Voordat je start

Om Google Search Console te verifiëren en een sitemap in te dienen:

Stap 1: Haal uw HTML-TagCode op bij Google

1. Log in uw Google Search Console.

2. Voer bij het "URL-voorvoegsel" uw site-URL in. Zoals https://www.yoursite.com of https://yoursite.mystrikingly.com.

3. Klik "CONTINUE".

4. Klik "HTML tag" onder "Other verification methods".

5. Klik "COPY" om de metatagcode ergens naartoe te kopiëren.

6. Kopieer de code achter "content", die rood gemarkeerd is (zonder aanhalingstekens).

<meta name="google-site-verification" content="q5xUyxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx7g7gg" />

7. Laat de Google Search Console-pagina open.

Stap 2: voer uw HTML-tag in op uw Strikingly site

1. Ga naar uw Strikingly site editor, klik "SETTINGS > "Show Advanced" > "Services".

2. Plaats uw HTML tag in het "Verify Google Webmaster Tool" veld, zoals "q5xUyxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx7g7gg".

3. Klik "SAVE".

4. Klik "PUBLISH" aan de linkerzijde.

Stap 3: Voltooi Site verificatie op Google

1. Ga terug naar Google Search Console.

2. Klik "Verify".

Als u dit foutbericht ziet, klikt u op "OK".

Klik "HTML tag" onder "Other verification methods" opnieuw.

Klik "Verify" in 10 minuten (Soms kan het tot 48 uur duren voor de site is geverifieerd).

3. U zou het volgende bericht moeten kunnen zien als u met succes een koppeling van uw nieuwe property op Google Search Console heeft gemaakt.

Als het nog steeds niet lukt, zorg dan dat:

4. Klik "GO TO PROPERTY" om uw sitemap in te dienen.

Stap 4: Uw sitemap naar Google verzenden

1. Klik "Sitemaps" uit het menu aan de linkerkant.

2. Noteer sitemap.xml in het tekstveld.

3. Klik Submit.

4. U zou het volgende bericht moeten kunnen zien.

Als u dit foutbericht ziet, klikt u op "Couldn't fetch" en controleer de reden.

Dit is meestal door uw site waardoor zoekmachines niet kunnen ophalen. U kunt de "Hide from Search Engines" optie uitschakelen.

Volgende stap:

Voor het geval je assistentie nodig hebt, stuur ons een mail via support@strikingly.com of chat met ons.