Namecheap FreeDNS/ Mijn Registrant heeft geen DNS-instellingen

Vereiste:

• Een Premium Account van Strikingly
  • Een aangepast domein
  • Een Namecheap account

Als u in uw paneel van uw domeinbeheerder niet de optie heeft om de DNS Zone-bestandsinstellingen te bewerken, maar het wijzigen van naamservers toestaat, kunt u FreeDNS van Namecheap gebruiken. U moet uw domein echter nog steeds verlengen via uw oorspronkelijke registrant. Alleen DNS wordt alleen gehost in het paneel van Namecheap.

Heeft u voordat u begint mailservices die zijn verbonden met uw huidige registrant? Kopieer en sla die MX-records op voordat u wijzigingen aanbrengt.

Stap 1: Haal de naamservers van Namecheap op

1.  Ga naar Namecheap Free DNS Hosting.

2. Typ uw domein in het vak (zonder http:// of https://).

3. Klik "Get DNS".

4. Log in op uw Namecheap-account of meld u aan:

5. Klik het winkelkar icoon.

6. Klik "Set up DNS".

7. U wordt doorgestuurd naar een pagina met de naamservers die u moet instellen in het paneel van uw domeinregistreerder.

Stap 2: Wijzig de naamservers van uw domeinregistreerder

1. Log in bij uw domeinregistreerder.

2. Wijzig de instellingen van de naamservers bij uw huidige registrant binnen 10 dagen in de volgende:

• freedns1.registrar-servers.com
  • freedns2.registrar-servers.com
  • freedns3.registrar-servers.com
  • freedns4.registrar-servers.com
  • freedns5.registrar-servers.com

Mogelijk moet u een paar minuten tot 48 uur wachten voordat het domein naar Namecheap verwijst.

3. Namecheap zal ook proberen te verifiëren of uw domein correct naar hun naamservers verwijst door de DNS-instellingen van uw domein te controleren.

4. FreeDNS-service wordt geactiveerd zodra Namecheap verifieert.

Stap 3: Stel DNS-records in op Namecheap

Volg dit artikel om de installatie te voltooien: Een domein van Namecheap verbinden met uw Strikingly site

Contacteer ons via support@strikingly.com of chat met ons als u hulp nodig heeft!