Anslutning av OVH-underdomäner till din Strikingly webbplats

Krav:
  • Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från OVH

En underdomän är en ytterligare del av ditt huvuddomännamn (rotdomän). Du kan använda underdomäner för olika delar av din webbplats. Till exempel om du har en webbplats bara för shopping, som är en del av din webbplats dindomän.com (rotdomän), kan du använda underdomänen butik.dindomän.com.

Den mest populära underdomänen är www. Så här ansluter du www-domänen och rotdomänen till din huvudsida: Ansluta en domän till din Strikingly webbplats.

Den här guiden tar dig igenom andra underdomäner. Du kan skicka den här guiden till din registrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt digskicka oss informationen här

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "www.dindomän.com" (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta OVH sin DNS Zone

1. Loggga in på ditt OVH-konto.

2. Klicka "Web Cloud" från navigeringsmenyn.

3. Hitta din domän från vänster sidofält under sektionen "Domains".

4. Klicka "DNS zone".

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på OVH

1. Klicka "Add an entry"

2. Välj "CNAME" från Pointer records och klicka "Next".

3. I fältet "Sub-domain", ange underdomänen du vill ha (t.ex butik, blogg, info, mm)

4. I fältet "TTL", välj "Personalized" från rullgardinsmenyn och ange 3600

5. I fältet "Target", ange underdomän.dindomän + .s.strikinglydns.com.

underdomän.dindomän i value-fältet "underdomän.dindomän + .s.strikinglydns.com." bör vara din underdomän och ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är xxx.com och din underdomän är butik, då borde värdet vara: butik.xxx.com.s.strikinglydns.com.
  • Din underdomän är blog.abc.net, då borde värdet vara: blog.abc.net.s.strikinglydns.com.
  • Din underdomän är info.dindomän.com, då borde värdet vara: info.dindomän.com.s.strikinglydns.com.

Glöm inte att avsluta med punkt.

6. Klicka "Next".

7. Klicka "Confirm" (glöm inte att avsluta med punkt).

Steg 4: Ta bort TXT-posterna på OVH

1. Gå tillbaka till DNS Zone

2. Lokalisera standard TXT-poster och ta bort dem - dessa TXT-poster förhindrar att nya inställningar träder i kraft. Så här ser de ut:

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.