Lägg till gratis fraktpolicy

I din butik kan du erbjuda gratis frakt för beställningar över ett visst belopp! Använd detta för att stimulera dina kunder att öka deras beställningsbelopp.

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig för Pro-användare och uppåt.

Hur man lägger till gratis fraktpolicy

Innan du ställer in gratis fraktpolicy, se till att du har konfigurerat frakt för Enkel Butik.

1. Gå till redigeraren Butik > Frakt
  2. Välj ett fraktalternativ och klicka sedan på kryssrutan "Ge gratis frakt till beställningar på minst ett visst belopp (före skatt)" och fyll i tröskelpriset:

Om du ställer in detta tröskelpris till $100 kommer din kund att ha gratis frakt när de lagt till produkter för $100 (delsumma) i kundvagnen.

Vad din kund ser

På följande ställen ser dina kunder information om gratis fraktpolicy. När du har en beställning över det angivna priset kommer frakten att sättas till 0 för den här beställningen.

Sida för produktdetaljer:

Kundvagnsida:

Sida för beställningsbekräftelse:

Frågor och svar

Vad är tröskelpriset för fri frakt baserat på? Räknas det före rabatt?

Det belopp som används för att kontrollera om en beställning är berättigad till gratis frakt är det totala priset för artiklar i kundens kundvagn, före moms och rabatt. Till exempel om din butik har en $100 gratis frakttröskel, och en kund har en beställning med en delsumma på $120, $40 rabatt och $10 skatt, kunden kommer att beviljas $0 frakt. Deras totala pris kommer att vara $120 - $40 + $0 + $10 = $90.