Betalt prenumerationsmedlemskap

Starta ett prenumerationsföretag och få betalt varje månad! Genom att skapa ett betalt prenumerationsmedlemskap på din webbplats kan dina besökare betala en återkommande prenumeration för att bli medlemmar. Du kan sedan ge betalande medlemmar särskild åtkomst till  innehåll bara för betalande.

Betalt medlemskap är perfekt för att sälja återkommande innehåll eller ett prenumerationsprodukt. Du kan skapa flera nivåer av medlemskap till olika priser och till och med ange rabatter för kvartals- eller årsplaner.

Obs: Den här funktionen är endast tillgänglig för Pro och uppåt. På en Pro-plan kan du skapa ett nivå med betalt medlemskap. På en VIP-plan kan du skapa flera nivåer av betalt medlemskap.

Innehåll

Skillnad mellan PRO och VIP

PRO VIP
Stöder 1 medlemskapsnivå Stöder upp till 5 medlemskapsnivåer

Hur man säljer prenumerationsmedlemskap

Innan du ställer in betalt medlemskap rekommenderar vi att du först läser igenom Aktivera medlemskapet.

1. Ansluta ditt Stripe-konto

Vi stöder för närvarande endast Stripe som betalningsportal för betalda prenumerationer. Anslut ditt Stripe-konto i Inställningar - Acceptera betalning först. Se till att din Stripe är "aktiverad". Se hur du ansluter till Stripe.

2. Välj registreringsmetod och ange ett pris

I dina medlemsinställningar ställer du sedan in registreringsmetoden till betalt prenumerationsmedlemskap och anger ett månadspris.

Obs:

• Priset faktureras automatiskt till dina medlemmar på en återkommande basis tills de eller du säger upp prenumerationen eller tills betalningen misslyckas.
    • Priset faktureras varje månad, kvartal eller år.
  • Återkommande betalningar samlas in samma dag i månaden. Till exempel, om en månadsprenumeration startas den 1 januari förnyas den 1 februari, 1 mars etc.
  • Priset måste vara större än eller lika med 0,50 $ i vilken som helst valuta.
    • Om beloppet är mindre än eller lik 0,50 $ kommer betalningen misslyckas! Oavsett vilken valuta du har valt, se till att priset motsvarar minst 0,50 $.
  • Om du har betalt prenumerationsmedlemskap måste du hålla din Stripe-anslutning aktiv. Om du kopplar bort Stripe avslutas alla dina återkommande prenumerationer omedelbart.

3. Lägg till flera medlemsnivåer (tillgängligt för VIP-användare)

Du kan skapa en ny nivå genom att klicka på knappen "LÄGG TILL NIVÅ". Du kan skapa upp till fem nivåer på en webbplats.

Flera medlemsnivåer kan ordnas om genom att dra och släppa burgerikonen till vänster. Detta kommer att ändra ordern de visas i för din kund när de registrerar sig.

4. Ta bort medlemskapsnivå

Ta bort en nivå genom att klicka på "Radera"-knappen längst ner till höger i popup-fönstret för redigering av nivå om du inte vill sälja denna nivå längre.

• När du tar bort ett medlemskapsnivå med registreringsmetoden "Gratis medlemskap" eller "Köp produkt för att registrera" raderas det omedelbart och besökare kommer inte att kunna välja detta nivå längre vid registrering.
  • När du tar bort ett medlemsnivå med nivån "Betalt prenumerationsmedlemskap":
    • Nya besökare kommer inte att kunna välja detta nivå längre vid registrering.
    • För alla befintliga medlemmar som fortfarande aktivt betalar för prenumerationen: Deras medlemskap upphör efter deras nuvarande faktureringsperiod och kommer inte längre att förnyas. Denna nivå kommer att bli en "äldre nivå" som innehåller eventuella återstående utgående medlemskap. När alla medlemskap har upphört raderas även den äldre nivån.
    • Du kan klicka på "Visa äldre nivåer" för att se nivåer som har gått ut.
  • Information om tidigare medlemmar kommer fortfarande att sparas i Målgruppslistan, märkt som "Tidigare medlem."

5. Hantera prenumerationer i Strikingly beställningar.

Du kan se alla prenumerationer i Beställningar - Prenumerationer. Varje prenumeration har en status:

• Aktiv: Kundens betalning var lyckat och prenumerationen pågår.
  • Annullerad: Prenumerationen avbröts av webbplatsägare eller medlemmar, den här prenumerationen visar Annullerad status. Kunden faktureras inte längre, och de kommer inte längre att kunna få tillgång till innehåll för "endast betalande medlemmar".
  • Betalning misslyckades: En betalning för förnyelse misslyckades. Kunden faktureras inte längre, och de kommer inte längre att kunna få tillgång till innehåll för "endast betalande medlemmar".

Som webbplatsägare kan du avbryta en prenumeration manuellt på sidan Prenumerationsdetaljer. Vid annullering kommer denna medlem inte längre att ha tillgång till innehåll för "endast betalande medlemmar" och kommer inte längre att faktureras.

I avsnittet Prenumerationshistorik kan du se historiken över händelser relaterade till den här prenumerationen, inklusive varje betalningstidpunkt.

Ställa in sidor som endast är för medlemmar

Ge dina kunder tillgång till exklusivt onlineinnehåll genom att skapa sidor som endast är för medlemmar. För mer information, se Lägg till medlemskap på din webbplats

1. Klicka på Hantera i din webbplatsredigerare.

2. Klicka på kugghjulsikonen på den sida som du vill ställa in som endast för medlemmar.

• Endast medlemmar: alla gratis medlemmar, betalande medlemmar och medlemmar med avbrutna prenumerationer kommer att se denna sida.
  • Endast betalande medlemmar: betalande medlemmar med en aktiv betald prenumeration kommer att se denna sida.
  • Specifika nivåer: endast medlemmar i de valda nivåerna kommer att se denna sida.
  • Medlemmar som köpte en specifik produkt: (om du redan har en Enkel Butik på din webbplats) kommer butikskunder som har köpt en specifik produkt att se den här sidan.

Du kan ställa in befintliga sidor som endast för medlemmar eller så kan du börja med en ny sida. Alla sektioner kommer att vara tillgängliga för dig att lägga till!

Visa medlemsinformation i målgruppslistan

I målgruppslistan kan du visa alla dina medlemmar genom att klicka på fliken "Medlemmar" eller genom att använda ett anpassat filter för att endast visa valda medlemsnivåer.

När du ser på detaljerna för en publikkontakt kan man i vänster sidofält redigera en användares medlemskap.

• Du kan radera ett medlemskap för alla medlemmar. När du gör detta kommer de inte längre att kunna logga in. Om medlemskapet är ett betalt medlemskap kommer de inte längre att faktureras.

• Du kan också bevilja medlemskap för en befintlig användare som inte är medlem. När du gör detta kommer användaren att få ett e-postmeddelande med inloggnings-URL. Du kommer att kunna välja vilket nivå du vill bevilja. Om du väljer att bevilja en betald medlemsnivå faktureras inte den här användaren. Du kan använda detta för att kringgå faktureringssystemet men ändå bevilja specifika medlemskap till specifika användare. (Om du vill bevilja medlemskap till en ny användare måste du först Importera kontakter manuellt.)

Testkonto

När du aktiverar medlemskap på din webbplats skapar vi automatiskt ett testkonto så att du kan se hur din webbplats ser ut för en medlem. För att testa olika medlemsnivåer kan du välja en nivå för ditt testkonto. När du sedan loggar in på din livewebbplats med detta testkonto visas webbplatsen som om du är medlem på den nivån.

Vad din kund ser

Visa denna exempelwebbplats: http://paidmembership.mystrikingly.com/

1. Registrering & utcheckning

• När en besökare öppnar registrerings-URL:en kommer de att se en popup. Om din webbplats har flera medlemsnivåer uppmanas besökaren att välja ett medlemsnivå. Nivåerna kommer att listas i samma ordning som de konfigurerades i din butiks medlemsinställningar.
    • Om nivån har många betalningsalternativ (t.ex. månadsvis, årligen) visas de som olika betalningsalternativ.
  • Obs: "Köp produkt för att registrera" visas inte här, eftersom besökaren måste köpa en artikel från butiken för att få medlemskap.

Obs: Även om dina kunder annullerar utcheckningen eller den första betalningen misslyckas, kommer de att ha ett gratis medlemskap. I det här fallet kan de börja prenumerera via menyn "Mitt konto" på din direktsida.

2. Visa prenumeration i mitt konto

Dina medlemmar kan se deras prenumerationsinformation i menyn "Mitt konto" efter att ha loggat in på din webbplats. De kan också annullera när som helst.

• När prenumerationen sägs upp återgår kundens medlemskap till ett gratis medlemskap och har inte längre tillgång till innehållet "endast betalande medlemmar".
    • En gratis medlem kommer att se andra nivåer för betalt medlemskap och kan prenumerera på ett från nivålistan.
    • mceclip3.png
    • När förnyelsebetalningen misslyckas upphör prenumerationen och utgår omedelbart.

Skillnad mellan registreringsmetoder

Registreringsmetod  Kundupplevelse
Gratis medlemskap  Vem som helst kan registrera sig, ingen betalning krävs.
Betalt prenumerationsmedlemskap En medlem måste prenumerera och betala för det betalda medlemskapet under registreringen.
Köp produkt för att registrera Köp vilken som helst produkt för att registrera Alla kunder som köper en produkt från din butik kommer att få ett medlemskap via e-post.
Köp specifik produkt för att registrera Alla kunder som köper specifika produkter från din butik kommer att få ett medlemskap via e-post.

För mer information rekommenderar vi att du läser dessa relaterade handledningar:

Frågor och svar

1. Kan jag skapa kuponger för ett betalt prenumerationsmedlemskap?

För närvarande stöder inte våra kuponger betalt prenumerationsmedlemskap. Om du behöver den här funktionen, vänligen meddela oss via online support.

2. Kan jag ställa in specifika produkter i min Enkel Butik så att de får återkommande betalningar?

Tyvärr inte. För närvarande är vår betalda medlemskapsfunktion knuten till vår medlemsfunktion, och inte till vår Enkel Butik, eftersom modellen för återkommande betalningsprenumeration fungerar annorlunda än vanliga butiksprodukter.

3. Hur återkommer månatlig betalning om den första betalningen börjar den 31:a i en månad?

Exempel: En prenumeration på 10 $/månad börjar den 31 juli. Kunden faktureras enligt följande:

• 31 juli = 10.00 $
  • 31 augusti = 10.00 $
  • 1 oktober = 10.00 $
  • 31 oktober = 10.00 $