Acceptera Alipay och WeChat Pay på din e-handelswebbplats

Alipay & WeChat Pay är populära betalningsmetoder i Kina. Du kan nu acceptera Alipay eller WeChat Pay-betalningar säkert från din Enkel Butik med Stripe. Som säljare måste du ansluta ditt Stripekonto till din Strikingly webbplats och aktivera Alipay och/eller WeChat Pay i din Stripe-informationspanel!

Stödda länder:

Stödda säljare

Alla länder som stöds av Stripe. Klicka här för mer information.

Stödda köpare Köpare från Kina som använder Alipay eller WeChat pay.

Alipay:

Alipay gör det möjligt för kinesiska konsumenter att betala direkt via onlineöverföring från sitt bankkonto. Kunder omdirigeras till deras Alipays betalningssida för att logga in och godkänna betalningar. Säljaren betalas i säljarens egen valuta enligt konfigurationen på Stripe.

• Juridiska krav: Stripe Alipay juridisk
  • Stödda valutor:
    • AUD: Australisk dollar - A$
    • CAD: Kanadensisk dollar - $
    • EUR: Euro - €
    • GBP: Brittiskt pund - £
    • HKD: Hong Kong dollar - HK$
    • JPY: Japansk yen - ¥
    • NZD: Nyzeeländsk dollar - $
    • SGD: Singaporiansk dollar - S$
    • USD: Amerikansk dollar - $

WeChat Pay:

WeChat Pay gör det möjligt för kinesiska konsumenter att betala direkt via onlineöverföring från sitt konto. Kunder får en QR-kod för att skanna med hjälp av deras WeChat-mobilapp för att godkänna betalningar. Säljaren betalas i säljarens egen valuta enligt konfigurationen på Stripe.

• Juridiska krav: Stripe WeChat Pay juridisk
  • Stödda valutor:
    • AUD: Australisk dollar - A$
    • CAD: Kanadensisk dollar - $
    • EUR: Euro - €
    • GBP: Brittiskt pund - £
    • HKD: Hong Kong dollar - HK$
    • JPY: Japansk yen - ¥
    • SGD: Singaporiansk dollar - S$
    • USD: Amerikansk dollar - $

Obs! Den valuta som används på din Strikingly webbplats måste matcha valutan i ditt Stripe-konto. Om valutorna inte matchar kan transaktionerna avvisas.

Ansluta ditt Stripe-konto

1. Välj fliken "Acceptera betalningar" i din redigerares inställningar.

(I den gamla redigeraren, gå till butikens panelhanterare.)

2. Välj Stripe och klicka Anslut till Stripe.

• Har ett konto: Klicka Anslut och klicka Logga in med Stripe för att ansluta ditt Stripe-konto.
  • Har inget konto: Klicka Skapa ett konto och följ instruktionerna för att skapa ett Stripe-konto.

Aktivera betalningsmetoder i dina Stripe-inställningar

3. När du har anslutit ditt Stripe-konto måste du ställa in AliPay eller WeChat Pay i dina Stripe-inställningar. Klicka på fliken Inställningar till vänster och klicka sedan på Betalningsmetoder

4. Klicka på Aktivera bredvid AliPay eller WeChat Pay.

Vänligen läs och bekräfta Alipay eller WeChat betaltjänstavtal och förbjuden företagslista, fyll i ytterligare information som begärs om det behövs, för att vara säker på att du kan aktivera dem.

5. Vänta på behandlingen tills statusen är "Live".

Aktivera betalningsmetoder på din webbplats

5. När du har aktiverat betalningsmetoden i ditt Stripe-konto går du tillbaka till betalningsinställningarna på din Strikingly webbplats. Klicka på "Visa alternativa betalningskällor" under Stripe-inställningarna. Klicka på kryssrutan bredvid AliPay eller WeChat Pay för att aktivera dem.

Klicka på knappen "Jag har redan gjort det här, aktivera Alipay eller WeChat Pay nu" för att bekräfta.

Grattis! Dina kunder kommer att kunna välja Alipay eller WeChat Pay i kassan.

Snabbtips: När du skapar ett nytt konto och ser ett meddelande som säger "Det här kontot finns redan" kan du ha skapat ett Stripe-konto tidigare. Starta om processen och logga in på ditt konto. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du återställa det på den här sidan.

Observera också att alla dina beställningar visas som "Kommer snart" när du inte ställer in en betalningsportal.

Frågor och svar:

F. Vad är återbetalningspolicyn för dessa betalningsmetoder?

Alipay: Betalningar som görs med Alipay kan endast skickas in för återbetalning inom 90 dagar från  den ursprungliga debiteringsdagen. Efter 90 dagar är det inte längre möjligt att återbetala det som debiterats.

WeChat Pay: Betalningar som görs med WeChat Pay kan endast skickas in för återbetalning inom 180 dagar från den ursprungliga debiteringsdagen. Efter 180 dagar är det inte längre möjligt att återbetala det som debiterats.

Om du har frågor, kontakta oss på support@strikingly.com eller chatta med oss