Strikingly e-post: Använd Gmail för att skicka och ta emot e-post

Att driva företag innebär vanligtvis att kontrollera dina anpassade e-postmeddelanden, förutom en separat e-post som Gmail för personligt bruk. Det kan vara lite svårt att hantera om du måste kontrollera två brevlådor hela tiden, så vi hittade ett sätt för dig att göra båda utan att lämna Gmail. Om du inte har en anpassad e-postadress, besök Strikingly e-post: Skapa anpassade e-postadresser.

Innan du börjar

Förbered ditt e-postkonto och lösenord. Innan du skapar en e-postklient, se till att du kan logga in på din webbmail, klicka här för att logga in på din MyStrikingly e-post. För att ändra det systemgenererade lösenordet, besök Strikingly e-post: Ändra lösenord.

Om du vill få alla e-postmeddelanden som skickas till din MyStrikingly e-post till din andra inkorg, kan du ställa in vidarebefordran av e-post

Följ dessa steg för att ställa in Gmail:

Steg 1: Konfigurera Gmail för att skicka e-post som din MyStrikingly e-post

1. Logga in på din Gmail.

2. Öppna Gmail-inställningarna genom att klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.

3. Välj "Visa alla inställningar".

4. Gå till fliken "Konton och import".

5. Klicka "Lägg till ett e-postkonto".

6.  Ange information om din e-postadress och klicka "Nästa".

• Namn - Dina mottagare ser det här namnet när de får ditt meddelande.
  • Kontonamn, användarnamn eller e-postadress - Din fullständinga e-postadress
  • Behandla som ett alias - Markera detta

7. Ange nödvändiga e-postinställningar nedan och klicka "Lägg till konto".

• SMTP-server: mail.b.hostedemail.com
    • Port: 465
  • Användarnamn - Den fullständiga e-postadressen för ditt e-postkonto
  • Lösenord - Lösenordet för ditt e-postkonto
  • Säker anslutning via SSL (rekommenderas) - Markera detta

8. Logga in på din MyStrikingly e-post för att hitta e-post med ämnet "Gmail-bekräftelse - Skicka e-post som namn@dindomän.com"

9. Klicka på länken i bekräftelsemeddelandet.

10. En ny flik öppnas och du måste klicka på "Bekräfta" för att tillåta att e-post skickas med din anpassade e-postadress från ditt Gmail-konto.

11. När du ser meddelandet "Bekräftat!" kan du stänga den fliken och gå tillbaka till dina Gmail-inställningar.

12. Kontrollera att din anpassade e-postadress har lagts till genom att uppdatera Inställningssidan för Gmail. Dina inställningar "Skicka e-post som" borde se ut som nedan.

Nu kan du börja skicka e-post från din anpassade e-postadress genom att klicka på fältet "Från" när du skickar ett e-postmeddelande.

Steg 2: Konfigurera Gmail för att ta emot e-post från din MyStrikingly e-post

1. Gå till fliken "Konton och import".

2. Klicka "Lägg till ett e-postkonto".

3. Ange den fullständiga e-postadressen för ditt e-postkonto och klicka på knappen "Nästa".

4. Klicka "Nästa".

5. Ange nödvändiga e-postinställningar nedan:

• Användarnamn - Den fullständiga e-postadressen för ditt e-postkonto
  • Lösenord - Lösenordet för ditt e-postkonto
  • POP-server: mail.b.hostedemail.com
    • Port: 995

6. Kontrollera följande alternativ:

• Lämna en kopia av hämtade meddelanden på servern. Om du tappar åtkomst till ditt Gmail-konto har du fortfarande en kopia av dina e-postmeddelanden i din webbmail (MyStrikingly).
    • Använd alltid en säker anslutning (SSL) när du hämtar e-post. - Med detta markerat kommer Gmail att skapa en säker anslutning när e-postmeddelanden laddas ner.
    • Märk inkommande meddelanden: ditt e-postkonto. - Detta låter dig enkelt se vilka e-postmeddelanden som kom från din anpassade e-post och vilka som du fick direkt via din personliga Gmail e-postadress.

7. Klicka "Lägg till konto". Om inga fel påträffas stängs popup-fönstret automatiskt. Gmail bör börja hämta alla dina e-postmeddelanden i din MyStrikingly/anpassade e-postinkorg.

Om du bara vill ta emot alla e-postmeddelanden som skickas till din MyStrikingly e-post till din Gmail-inkorg, kan du ställa in vidarebefordran av e-post

Om du behöver hjälp, skriv till oss på support@strikingly.com eller chatta med oss.