Ansluta en Name.com-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Name.com

Den här guiden leder dig igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till supporten för din registrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta domänen åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Name.com sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Name.com-konto.

2. Scrolla ner till "Account Overview", du kommer hitta dina domäner. (Om du inte ser det klickar du "My Domains" i menyn högst upp till höger)

3. Klicka på domänen du vill ansluta till din Strikingly webbplats.

4. Klicka "Manage DNS Records" under Domain Details > DNS.

Steg 3: Använd mall för att lägga till A- och CNAME-poster på Name.com

1. Klicka "Show DNS Templates".

2. Välj "Strikingly" från rullgardinsmenyn som dyker upp.

3. Klicka "Update DNS records".

4. Posterna är lagt till!

Steg 4: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.