Lägg till Strikingly Live Chat på din webbplats!

Livechatt är ett fantastiskt sätt att få leads på din webbplats och se till att din publik förblir engagerad. En mänsklig touch når långt för att bygga förtroende för ditt företag.

Du kan nu lägga till en Live Chat-widget direkt till din webbplats. Så här ser det ut:

Lägg till Live Chat

Obs: Live Chat-funktionen kräver en Målgrupps- eller VIP-plan för att aktiveras. (En Målgruppsplan är en tilläggsplan som du kan lägga till ovanpå alla Pro- eller Limited-planer. Med målgruppsplanen kan du justera publikens storlek så att det passar ditt företag. För att lära mer om målgruppsplanen och hur den driver medlemskapsfunktionen, klicka här.)

När ditt konto har tillgång till Live Chat kan du aktivera den här:

Tips: Använd ditt förnamn och en vacker ansiktsbild för att göra dina besökare mycket mer benägna att chatta med dig. Besökare vill se att en riktig person ligger bakom din webbplats!

Aktivera telefonaviseringar

Vi rekommenderar att du aktiverar aviseringar i din Strikingly telefonapp så att du alltid kan få ett meddelande om en besökare tar kontakt med dig på Live Chat. Ladda bara ner vår iPhone-app eller Android-app och logga in för att börja få aviseringar! Klicka bara på meddelandet för att svara din besökare direkt från din telefon.

Obs: Strikingly-appen måste köras i bakgrunden på din telefon/surfplatta för att få aviseringar.

Obs: Vissa Android-telefontillverkare dödar automatiskt vissa appar i bakgrunden. För att säkerställa att meddelanden tas emot direkt, se till att Strikingly-appen är inställd på att kunna köras i bakgrunden. För att förhindra att din Android-telefon gör det, se: https://dontkillmyapp.com/

Aktivera skrivbordsaviseringar

Vi rekommenderar att du aktiverar aviseringar i din webbläsare så att du alltid kan få en avisering om besökare tar kontakt med dig på Live Chat. Om du använder Chrome eller Firefox får du aviseringar så länge din webbläsare är öppen (eller körs i bakgrunden), även om du inte har Strikingly öppet i en flik. Om du av misstag inaktiverar aviseringar och vill aktivera dem igen, läs den här guiden för Chrome eller den här guiden för Firefox.

Se till att du tillåter aviseringar på strikingly.com!

Svara besökare

Du kan se inkommande Live Chat-meddelanden genom att öppna en webbläsarflik för https://www.strikingly.com/s#/audience. Klicka på en besökarkontakt för att svara besökarna.

Skrivbordsaviseringen är en genväg för att komma in i chattskärmen, även om du inte har Strikingly informationstpanelen öppen i en webbläsarflik. Se ovanstående avsnitt om hur du ställer in skrivbordsaviseringar.

Du kan också svara besökare via Strikingly-appen på iOS eller Android. Du kan få en mobilavisering närsomhelst när någon skickar meddelande till dig på din webbplats, och du kan omedelbart trycka på aviseringen för att börja chatta med besökaren via vår telefonapp. Så här ser Strikingly-appen ut när du svarar:

Ställa in e-postformulär

Du kan välja om du ska be dina webbplatsbesökare att ange sitt e-postmeddelande innan de börjar chatta med dig. Kolla hur du aktiverar det för din webbplats. Att kräva att användare anger sin e-postadress innan de chattar kan minska användningen av livechatt lite, men det säkerställer att du alltid kan kontakta dessa besökare igen via e-post, även om de lämnar din webbplats.

Det bästa med Live Chat är att alla besökare som kommer in i systemet automatiskt läggs till i din kontaktlista. Även om du är offline kan du samla e-postadresser och meddelanden och svara besökaren när det passar dig. Eller så kan du exportera dessa e-postadresser och använda din egen e-postlista.

Bjuda in Live Chat-medarbetare

Du kan också bjuda in andra medlemmar i ditt team som användare för att hjälpa dig svara på livechattar! Om du har en VIP- eller målgruppsplan, besök hanteraren för medarbetare via Inställningar -> Avancerad -> Medarbetare. Här kan du bjuda in dina kollegor som medarbetare med hjälp av deras e-postadress. Tilldela dem "Publik & Live Chat"-roll för att bara ge dem åtkomst till webbplatsens målgruppssida.

Efter att ha accepterat inbjudan kommer denna medarbetare att kunna logga in på Strikingly med sin egen e-postadress. När de loggar in på Strikingly kommer de att se din webbplats i informationspanelen på webbplatslistan. Där kan de klicka på "Live Chat"-knappen för att se och svara på alla livechattar för den här webbplatsen. Livechattmedarbetare kommer också att få aviseringar om nya chattmeddelanden.