Strikingly e-post: Kontrollera e-post via e-postklienter med IMAP (eller POP3) och SMTP

Ställ in IMAP och ändra dina SMTP-inställningar för att läsa e-postmeddelanden i andra e-postklienter, som Windows Mail, iPhone etc. När du använder IMAP kan du läsa dina e-postmeddelanden på flera enheter och meddelanden synkroniseras i realtid. Om du inte har en anpassad e-postadress, besök Strikingly e-post: Skapa anpassade e-postadresser.

På den här sidan:

Vad är IMAP?

Internet Message Access Protocol (IMAP) låter dig komma åt din e-post från servern. E-postmeddelandena lagras på servern och den synkroniseras med alla enheter där din e-post har konfigurerats. När ett nytt e-postmeddelande kommer in och du läser det på din telefon, kommer ditt e-postmeddelande att visa som "Läst" när du öppnar din e-post på din dator.

Vad är POP3?

Post Office Protocol (POP) låter dig också komma åt din e-post på den enhet du har din e-post konfigurerad. E-postmeddelandena lagras dock inte på någon server. Om du till exempel öppnar din e-postklient på din telefon hämtas dina nya e-postmeddelanden på din telefon och lagras inte på servern. När du öppnar din e-post från din dator kommer den inte att ladda ner de e-postmeddelanden som tidigare hämtats på din telefon.

Vad är SMTP?

Simple Message Transfer Protocol (SMTP) tillåter din e-postklient att skicka dina e-postmeddelanden till din e-postserver. Det är också protokollet som ansvarar för att skicka ditt meddelande till din mottagares e-postserver.

Varför ska jag använda IMAP och inte POP3?

Baserat på definitionen ovan rekommenderar vi att du använder IMAP eftersom det låter dig synkronisera dina e-postmeddelanden mellan alla enheter där din e-post har konfigurerats. Eftersom POP3 inte lagrar e-postmeddelanden på servern kan det hända att du tror att du har tappat din e-post när den faktiskt laddades ner på en annan enhet tidigare.

Hur ställer jag in IMAP och SMTP?

Se till att du kan logga in på ditt MyStrikingly e-postkonto först innan du konfigurerar din e-postklient. Klicka på en av länkarna nedan för att se steg-för-steg-guiden för dina e-postklienter:

Om din e-postklient inte är listad, använd tabellen nedan för att lägga till din e-postklient.

• Fullt namn eller visningsnamn: Ditt namn.
  • Kontonamn, användarnamn eller e-postadress: Den fullständiga e-postadressen för ditt e-postkonto.
  • Lösenord: Lösenordet för ditt e-postkonto.

Inkommande e-post (IMAP)-server

Typ IMAP
Serverns värdnamn mail.b.hostedemail.com
Port 993
SSL SSL/TLS
Autentisering Autodetekt/lösenord (beroende på din e-postklient)

Utgående e-post (SMTP)-server

Typ SMTP
Serverns värdnamn mail.b.hostedemail.com
Port 465
SSL SSL/TLS
Autentisering Autodetekt/lösenord (beroende på din e-postklient)

Om du vill använda POP:

Inkommande e-post (POP)-server

Typ POP eller POP3
Serverns värdnamn mail.b.hostedemail.com
Port 995 (SSL aktiverad) eller 110 (SSL inaktiverad)
SSL SSL/TLS
Autentisering Autodetekt/lösenord (beroende på din e-postklient)

Tips:

Om du vill få alla e-postmeddelanden som skickas till din MyStrikingly-e-post till din andra inkorg, kan du ställa in vidarebefordran av e-post

Om du behöver hjälp, skriv till oss på support@strikingly.com eller chatta med oss