Konfigurera skatter för Enkel Butik

För säljare i USA och EU erbjuder Enkel Butik ett sätt att enkelt beräkna moms på alla produkter i din butik. Observera att den här funktionen endast är tillgänglig för Pro-användare och företag i USA och EU som har skatte-ID eller momsregistreringsnummer. Skatter kan vara extremt komplicerade, så se till att konsultera en skatterådgivare för frågor om relevanta skattelagar.

Komma igång

För att konfigurera moms, gå till din Enkel Butik-redigerare och klicka på fliken [SKATTER]. Välj relevant skatteläge i rullgardinsmenyn.

När du har bestämt dig för en skattesats i överenskommelse med din skatterådgivare anger du skattesatsen i fältet. Du kan välja att lägga till olika satser för alla stater eller olika skattesatser baserat på plats.

Detta tillämpar den fasta skattesatsen för alla beställningar (exklusive frakt). Din skattesats gäller för:

• Delsumman före fraktkostnad läggs till (om tillämpligt)
  • Delsumman efter rabatter (om tillämpligt)
  • Varje artikel i din butik
  • Varje plats du skickar till

Utcheckning

Skatter kommer att visas i köparens utcheckningsprocess så här:

Obs!:

• Om du aktiverar skatt i din butik beräknas skatten med hjälp av denna formel Skatt = Pris * Skattesats.
  • Om köparen har en kupong bör skatt tillämpas på den nedsatta delsumman.

Rapportering

Vi har ingen redovisningsfunktion för att beräkna totala skatten du har registrerat in i din butik, men du kan exportera informationen via orderhanteringspanelen, i en CSV. fil här:

Skulle du behöva hjälp, skriv till support@strikingly.com eller chatta med oss.