Konfigurera frakt för Enkel Butik

Alla säljare i Enkel Butik kan lägga in en fast fraktpris som läggs till beställningar när man går till betalning. PRO-användare kan också lägga in fasta fraktpriser för olika regioner. Lär dig hur du kan lägga till och hantera fraktalternativ i vår korta guide nedan:

Om fasta fraktpriser

Vi erbjuder för närvarande ett fraktalternativ i Enkel Butik - frakt med fast pris. Frakt med fast pris är en standardavgift som debiteras oberoende av paketets vikt eller storlek. Du tar ut en standard fraktavgift per beställning eller per artikel. Det är perfekt för de flesta företag som vill ha en enkel leveransinställning som är lätt att förstå för dina kunder.

Komma igång

För att komma igång, gå in i din Enkel Butik-redigerare och välj fliken FRAKT. Alla säljare har möjlighet att lägga in en basleveransavgift per beställning och en extra avgift för varje extra artikel som köps.

Till exempel, om fraktavgiften för beställningen (eller första artikeln) är kr 50 och fraktavgiften per ytterligare artikel är kr 20, är fraktkostnaden för en kund som beställer 4 artiklar kr 110 (kr 50 + kr 20 + kr 20 + kr 20).

Fraktalternativ för PRO-säljare

Som PRO-användare kan du också lägga in olika fasta fraktpriser för olika regioner. Lägg först till ett land eller en region som du skickar till genom att klicka på knappen "LÄGG TILL REGION".

För varje land eller region du har lagt till anger du avgiften för den första artikeln och för varje ytterligare artikel (valfritt). Du kan lägga till upp till 20 regioner att skicka till.

Obs! Vid att konfigurera regioner begränsas frakt till endast de regioner eller länder du har lagt till.

Exempel 1:

Du vill ange en inrikes fraktavgift samt en avgift för beställningar till resten av världen, lägg till priserna för Sverige och välj "Resten av världen" som din andra region.

Du kan också lägga in olika fraktpriser för överlappande regioner. Om du till exempel är säljare i Frankrike kan du ställa in en inrikes fraktpris, en pris för beställningar som skickas till Spanien och sedan ange en pris för Europa.

Kunder från Frankrike, Spanien eller från resten av Europa ser endast det fraktpris som gäller för den leveransadress de har angett.

När du har ställt in dina fraktalternativ måste du klicka på [UPPDATERING] -knappen längst ner för att spara dina ändringar.

Frakt i kassaflödet

I kassaflödet ser dina kunder bara de länder du anger i fraktinställningar.

Fraktberäkningar visas när dina kunder fyller i leveransadressen.

Obs! Du kan också lägga in fraktavgift per artikelvikt.

Vi hoppas att du hittar den här funktionen användbar! Skulle du behöva hjälp, skriv till support@strikingly.com eller chatta med oss.