Skapa flerspråkig webbplats

Hur kan jag skapa en flerspråkig webbplats?

Med Strikingly kan du enkelt länka ihop flera webbplatser för att skapa en flerspråkig webbplats.

Obs! Du måste fortfarande skapa flera webbplatser och översätta innehåll själv. Det enklaste sättet att göra detta är att klona en webbplats och sedan översätta all text på den klonade webbplatsen till ett annat språk.

Låt oss till exempel säga att du har skapat en webbplats på engelska och publicerat den på www.myexamplesite.com. För att göra detta till en flerspråkig webbplats (t.ex. svenska och engelska) kan du göra följande:

1. Klona din ursprungliga webbplats från instrumentpanelen.
  2. Gå in i redigeraren för den nya klonade webbplatsen. I webbplatsens inställningar ändrar du webbplatsens språk till engelska (eller önskat språk).
  3. Översätt all text till engelska i redigeraren. Du måste redigera varje textfält och varje inställning manuellt efter behov. (Vi har för närvarande inte en automatisk översättningsfunktion.)
  4. Om du har en anpassad domän kan du ansluta den nya engelska webbplatsen till en underdomän, till exempel en.myexamplesite.com. (Om du har köpt din domän på Strikingly, kan du läsa den här guiden för att ställa in underdomäner.)
  5. Du kan nu i redigeraren på endera webbplats, länka de två webbplatserna till varandra. I båda sidors inställningar kan du aktivera språkväxlaren.

6. Efter aktivering kan du lägga till webbplatser i språkväxlaren. Du kan lägga in en språketikett och en flaggikon för varje webbplats.

Om du till exempel vill skapa en språkväxlare mellan svenska och engelska kan din konfiguration se ut så här:

7. När du har sparat dessa inställningar och publicerat din webbplats kommer båda webbplatserna att visa en rullgardinsmeny för språkväxlare med flaggor! Den här rullgardinsmenyn länkar de två webbplatserna till varandra så att din besökare alltid kan byta språk efter behov.

Obs! Denna språkväxlare gäller för alla associerade webbplatser samtidigt. När du väl har tillämpat inställningarna på en webbplats tillämpar den automatiskt samma inställningar på alla webbplatser i språkväxlarens lista, så att alla webbplatser synkroniseras.

Kan jag länka till en webbplats som inte är Strikingly?

Ja, du kan också länka till en extern webbplats för ett annat språk! Välj bara "Anpassad webbadress" i rullgardinsmenyn när du väljer en webbplats och sedan kan du ange vilken webbadress som helst.

Mejla support@strikingly.com eller chatta med oss om du har några frågor!