Ansluta en Gandi-domän till din Strikingly webbplats

Krav:

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Gandi

Den här guiden leder dig igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till supporten för din registrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta domänen åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Gandi sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Gandi-konto.

2. Klicka “Domain” i den vänstra navigeringsmenyn.

3. Klicka på domännamnet som du vill ansluta till din Strikingly webbplats.

4. Klicka "Edit the zone".

Notera: Om du inte kan redigera den här zonfilen, gör en kopia av zonfilen, namnge den t.ex. som "Strikingly zonfil" och redigera den sedan.

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Gandi

1. Hitta posten "www". Det borde vara en CNAME-post.

Om du inte har den här posten, eller om det inte är en CNAME-post, ta bort den och lägg till en ny CNAME-post.

2. Klicka på pennikonen.

3. I "Value"-fältet, ändra det till www domain + .s.strikinglydns.com.

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com." bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com.
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com.
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com.

Glöm inte att avsluta med punkten.

4. Klicka på "Submit".

Steg 4: Lägg till en A-post på Gandi

1. Hitta posten "@". Det borde vara en A-post.

2. Klicka på pennikonen.

3. I fältet "Value", ändra det till 54.183.102.22

4. Klicka "Submit".

5. Klicka på "Use this version" för att aktivera den här versionen av zonfilen.

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.