Spåra konverteringar på formulär med Google Ads

Om du vill använda Google Adwords-spårning i Strikinglys kontaktformulär finns det två möjliga metoder:

Spårning på sidan

Med den här metoden körs konverteringskoden när din användare skickar in kontaktformuläret.

Steg 1: Hämta ditt konverterings-ID och omvandlingsetikett från Google Ads

1. Logga in på ditt ditt Google Ads-konto.

2. Klicka på menyn Verktyg och inställningar.

3. Välj Mätning: Konverteringar för att öppna tabellen Konverteringsåtgärder.

4. Välj önskad konvertering i kolumnen Konverteringsåtgärd.

5. Klicka på fliken Taggkonfiguration för att se information om taggen.

6. Välj kortet Använd Google Taggstyrning.

7. Kopiera Konverterings-ID och konverteringsetikett

Steg 2: Lägg till ditt konverterings-ID och konverteringsetikett

1. Kopiera följande kod (hela) och klistra in i till exempel textdokument:

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-DITT_KONVERTERINGS_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-DITT_KONVERTERINGS_ID');
</script>
<script>
function gtag_report_conversion(url) {
  var callback = function () {
    if (typeof(url) != 'undefined') {
      window.location = url;
    }
  };
  gtag('event', 'conversion', {
      'send_to': 'AW-DITT_KONVERTERINGS_ID/DIN_KONVERTERINGSETIKETT',
      'event_callback': callback
  });
  return false;
}
</script>
<script>
var conversionFunc = function() {
  window.edit_page.Event.subscribe('Site.contactForm.submit', function() {
    gtag_report_conversion()
  });
};

_strk.push(['Page.didMount', conversionFunc]);
</script>

2. Ersätt texten DITT_KONVERTERINGS_ID och DIN_KONVERTERINGSETIKETT i koden till ditt konverterings-ID och konverteringsetikett från Google Ads.

Steg 3: Lägg koden till din Strikingly-redigerare

1. Gå till din redigerare och klicka på Inställningar > Visa avancerad > Anpassad kod > Sidfotkod.

2. Klistra in koden där.

3. Klicka på "SPARA".

4. Publicera din webbplats.

Omdirigera sidspårning

Använd den här metoden för att omdirigera besökaren till en bekräftelsesida med en ny URL. Konverteringskoden körs när du skickar in formuläret. Du har två sidor:

• Sida A: Sidan där kontaktformuläret är värd
  • Sida B: Bekräftelsesidan

Steg 1: Hämta ditt konverterings-ID och omvandlingsetikett från Google Ads

1. Logga in på ditt ditt Google Ads-konto.

2. Klicka på menyn Verktyg och inställningar.

3. Välj Mätning: Konverteringar för att öppna tabellen Konverteringsåtgärder.

4. Välj önskad konvertering i kolumnen Konverteringsåtgärd.

5. Klicka på fliken Taggkonfiguration för att se information om taggen.

6. Välj kortet Använd Google Taggstyrning.

7. Kopiera Konverterings-ID och konverteringsetikett

Step 2: Lägg till ditt konverterings-ID och konverteringsetikett

1. Kopiera följande kod (hela) och klistra in i till exempel textdokument:

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-DITT_KONVERTERINGS_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-DITT_KONVERTERINGS_ID');
</script>
<script>
function gtag_report_conversion(url) {
  var callback = function () {
    if (typeof(url) != 'undefined') {
      window.location = url;
    }
  };
  gtag('event', 'conversion', {
      'send_to': 'AW-DITT_KONVERTERINGS_ID/DIN_KONVERTERINGSETIKETT',
      'event_callback': callback
  });
  return false;
}
</script>
<script>
var conversionFunc = function() {
  window.edit_page.Event.subscribe('Site.contactForm.submit', function() {
    gtag_report_conversion("https://BEKRÄFTELSE_SIDA_URL")
  });
};

_strk.push(['Page.didMount', conversionFunc]);
</script>

2. Ersätt texten DITT_KONVERTERINGS_ID och DIN_KONVERTERINGSETIKETT i koden till ditt konverterings-ID och konverteringsetikett från Google Ads.

3. Ersätt texten https://BEKRÄFTELSE_SIDA_URL till Sida B: Bekräftelsesidan.

Steg 3: Lägg koden till din Strikingly-redigerare

1. Gå till din redigerare och klicka på Inställningar > Visa avancerad > Anpassad kod > Sidfotkod.

2. Klistra in koden där.

3. Klicka på "SPARA".

4. Publicera din webbplats.

Om du har några frågor, vänligen maila oss på support@strikingly.com eller chatta med oss