Ansluta en 101-domän till din Strikingly webbplats

Krav:
  • Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från 101 Domain

Den här guiden går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till din domänregistrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta 101 Domain sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt 101 Domain-konto.

2. Klicka fliken "Domain Names".

3. Välj domännamnet som du vill ansluta till din Strikingly webbplats.

4. Klicka på knappen "Manage DNS Records" i sektionen "Name Server & Records".

Notera: Ändra inte din namnserver, 101 Domains standardnamnserver borde vara ns1.101domain.com, ns2.101domain.com, ns5.101domain.com

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på 101 Domain

1. Hitta "+New Record" för att ange CNAME-posten.

2. I fältet Name, ange www

3. I fältet TTL, ange 3600

4. I fältet Type, välj CNAME

5. I fältet Value, ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domän + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

6. Klicka knappen "Add".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post letar du efter existerande CNAME- och A-poster för www och tar bort dem (endast för www).

Steg 4: Ändra och ta bort A-poster på 101 Domain

1. Leta upp A-posten för din nakna/rotdomän (t.ex. dindomän.com) under "NAME".

2. Klicka på pennikonen i linje med A-posten.

3. I fältet Value, ange 54.183.102.22

4. Leta upp A-posten för www under "NAME".

5. Ta bort den posten genom att klicka på ikonen "papperskorg".

6. Klicka "Save".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.