Använd Google Analytics med Strikingly

Här på Strikingly kan du övervaka webbaktiveter baserat på unika besökare genom vår standardräknare för webbplatsstatistik. Om du vill få en mer detaljerad rapport om hur din webbplatstrafik är på dina webbplatser kan du använda Google Analytics.

Google Analytics är en kostnadsfri tjänst som erbjuds av Google som gör det möjligt för webbplatsägare att få omfattande webbplatstrafikrapporter. Dessa rapporter inkluderar nya kontra återkommande besökare, vilka länder besöken kom från, hur mycket tid de tillbringade på webbplatsen etc. Såhär går det tillr:

Hur får jag min Google Analytics spårningskod?

1. Logga in på din Google Analytics (Klicka "Start for free" om du inte har ett konto än).

2. Klicka Admin.

3. I kolumnen Property, klicka på "Skapa egendom".

4.  Ställ in egenskapsnamnet och klicka på "Visa avancerade alternativ".

5.  Aktivera "Skapa en Universal Analytics-egendom" och ange din webbadress.

6. Markera "Skapa endast Universal Analytics-egendom".

7. Klicka på "Nästa" och fyll i företagsinformation, klicka sen "Skapa".

8. Kopiera "Tracking ID" (UA-XXXXXXX-X).

Notera: Om du redan har ett konto och du behöver kopiera koden manuellt, gå till Admin > Egendom > Spårningsinformation > Spårningskod.

Hur lägger jag till Google Analytics-koden på min webbplats?

1. Gå till din webbplatsredigerare och klicka Inställningar > Avancerat > Tjänster.

2. Lägg till koden du fick från Google Analytics i fältet "Google Analytics Tracker".

3. Klicka "Spara ändringar" och slutligen "Publicera".

Notera

• Glöm inte att publicera din webbplats efter att du har lagt till spårningskoden.
  • Google Analytics-spårningskoden kommer att börja fungera 24 timmar från det att du trycker på "Publicera" i webbplatsredigeraren.

Om du har några frågor, vänligen maila oss på support@strikingly.com eller chatta med oss