Ansluta en Microsoft 365 domän till din Strikingly webbplats

Krav:

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Microsoft 365

Den här guiden går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till din domänregistrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Microsoft 365 sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Microsoft 365-konto.

2. Under Apps, välj "Admin".

3. Klicka "DOMAINS".

4. Välj den domän du vill ansluta.

5. Under "DNS Settings", klicka "New custom record".

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Microsoft 365

1. I "Select DNS type", välj CNAME(Alias) från rullgardinsmenyn.

2. I fältet "Host name or Alias", ange www

3. I fältet "Points to address", ange www domain + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

4. Klicka "Save".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post letar du efter existerande CNAME- och A-poster för www och tar bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post på Microsoft 365

1. I "Select DNS type", välj A (Address) från rullgardinsmenyn.

2. I fältet "Host name or Alias", ange @

3. I fältet "IP Address", ange 54.183.102.22

4. Klicka "Save".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk innom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.