Ansluta en Crazy Domains-domän till din Strikingly webbplats

Krav:
  • Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Crazy Domains

Den här guiden guidar dig genom att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka denna länk till din domänregistrators support om du behöver hjälp eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "Inställningar > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän", som till exempel "www.dindomän.com".

3. Klicka "Uppdatera".

Obs!:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "Uppdatera" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Crazy Domains sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Crazy Domains-konto.

2. Klicka "Domains" i menyraden längst upp på sidan.

3. Klicka på domännamnet som du vill ansluta till din Strikingly webbplats. (Om du bara har en domän omdirigeras du automatiskt till dess hanteringssida.)

4. Bläddra ner till avsnittet DNS Settings  och klicka på Hamburger-menyn till höger och välj sedan Add Record.

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Crazy Domains

1. Välj "CNAME Record" från rullgardinsmenyn.

2. Klicka knappen "Add".

3. I fältet "Sub Domain", ange www

4. I fältet "Alias For", ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domän + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

5. Klicka "Update".

Steg 4: Lägg till en A-post på Crazy Domains

1. Välj "A Record" från rullgardinsmenyn.

2. Klicka knappen "Add".

3. I fältet "Sub Domain", ange @

4. I fältet "Alias For", ange 54.183.102.22

5. Klicka "Update".

Steg 5: Vänta tills posterna träder i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.