Hantera beställningar från Enkel Butik

När du fått beställningar, kan du hantera alla dina beställningar i informationspanelen för din Enkel Butik.

Beställningsstatus

• Väntande - indikerar att din kund har gjort en beställning och att betalningar har behandlats
  • Slutförd - markerar en beställning som uppfylld
  • Avbruten - anger att du har behandlat en återbetalning för beställningen

Ta emot en order

När en kund köper något från din webbutik, visas det som en VÄNTANDE beställning på informationspanelen. Både du och din kund får ett e-postmeddelande med detaljerna för den nyligen placerade beställningen.

Slutföra beställningar

För att behandla en beställning, klicka på en VÄNTANDE beställning i informationspanelen för din Enkel Butik, och klicka "Slutför".

Genom att klicka "Slutför", kommer du skicka din kund ett e-postmeddelande om att beställningen har uppfyllts. Du har också möjlighet att lägga till en anteckning i e-postmeddelandet för att skicka till din kund.

Återbetalning av Beställningar. Återbetalningar kan också utfärdas till din kund på informationspanelen för din Enkel Butik. Klicka på beställningen du vill återbetala:

Och klicka sen på knappen "ÅTERBETALNING".

Detta kommer att initiera en full återbetalning, artiklar kommer att fyllas på igen efter att återbetalningen har utfärdats. Ett e-postmeddelande kommer också skickas till din kund och meddela dem om återbetalningen. Observera att behandlingen av en återbetalning kan ta upp till 5 arbetsdagar.

Efter att en beställning har återbetalats ändras beställningsstatusen till "Avbruten" Tänk på att återbetalningar inte kan återföras.

Exportering av beställningar

Du kan exportera beställningar till en .csv fill på din informationspanel för din Enkel Butik. För att exportera beställningar, klicka på "Exportera Beställningar", .csv filen kommer laddas ner på din dator direkt. Du kan öppna filen i Microsoft Excel, Numbers, Google Spreadsheets, eller annat kalkylprogram.

Vi hoppas att du finner denna funktion användbar! Om du behöver assistans, kontakta oss på support@strikingly.com eller chatta med oss.