Ansluta en Namecheap domän till din Strikingly webbplats

Krav:

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Namecheap

Den här guiden går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här länken till din domänregistrerare om du behöver hjälp. Om du ansluter en underdomän kan du gå till Ansluta Namecheap underdomän till din Strikingly webbplats. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Ta bort Namecheap Parking Page och hitta DNS-inställningar

Som standard är parkeringssidan aktiverad när du köper en domän och den inte är länkad till en webbplats. Detta förhindrar att våra register träder i kraft.

1. Logga in på ditt Namecheap-konto.

2. Välj Domain List från vänster sidofält.

3. Klicka knappen "MANAGE" bredvid din domän.

4. Scrolla ner till Other Domain Settings-sektionen och klicka "TURN OFF".

5. Se till att den anges som OFF som skärmdumpen visar. Det tar vanligtvis 30 minuter att träda i kraft.

6. När den är "OFF", clicka fliken "Advanced DNS".

Notera: Ändra inte din namnserver, Namecheaps standardnamnserver borde vara dns1.registrar-servers.com och dns2.registrar-servers.com (Varför kan inte Email, Domain Redirect och Host Records alternativ ändras i mitt Namecheap-konto?)

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Namecheap

1. Klicka på knappen "Add New Record" (kan du inte redigera Host Records?) i sektionen Host Records.

2. Välj "CNAME Record" från rullgardinsmenyn för Type.

3. I fältet "Host", ange www

4. I fältet "Value", ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

5. I fältet "TTL", välj "60 min".

6. Klicka "Save All Changes" eller bocktecknet.

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post se om det finns existerande CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (bara for www).

Steg 4: Ställ in en URL-vidarebefordran på Namecheap

1. Klicka på knappen "Add New Record" i Host Records-sektionen.

2. Välj "URL Redirect Record" från rullgardinsmenyn för Type.

3. I fältet "Host", ange @

4. I fältet "Value", ange http://www.dindomän.com (den här webbadressen är bara ett exempel, ändra den till ditt domännamn).

5. Ändra redirect till "Permanent (301)" som skärmdumpen visar.

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.