Ansluta en Bluehost-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Bluehost

Den här guiden går igenom processen att ansluta din BlueHost-domän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här länken till din domänregistrerare om du behöver hjälp, eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Bluehost sina DNS-inställningar (Zone Editor)

1. Logga in på ditt Bluehost-konto.

2. Klicka på fliken "Domains".

3. Klicka på "Zone Editor" från undermenyn.

4. Välj domänen du ändrar i rullgardinsmenyn.

Notera: Ändra inte namnservern, Bluehosts standardnamnserver borde vara ns1.bluehost.com och ns2.bluehost.com

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Bluehost

1. Scrolla ner till rubriken Add DNS Record.

2. I fältet "Host Record", ange www

3. I fältet "TTL", ange 3600

4. I fältet "Type", välj CNAME.

5. I fältet "Points To", ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domän + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

6. Klicka knappen "add record".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post se om det finns existerande CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (bara for www).

Steg 4: Ställ in en omdirigering på Bluehost

1. Klicka "Redirection" från navigationen.

2. Lägg till en ny omdirigering:

• Type: Permanent 301
  • Redirects to: http://www.dindomän.com (den här webbadressen är bara ett exempel, ändra den till ditt domännamn)
  • Under www. redirection: välj "Do Not Redirect www"

3. Klicka "add this redirect".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.