Publicera webbplats

Hur publicerar jag min webbplats?

När du är redo med din webbplats kan du publicera den genom att gå till din webbplatsredigerare och klicka på knappen Publicera. Detta gör att din webbplats går live vilket innebär att (1) den kan ses av alla som känner till din webbadress, och (2) sökmotorer kommer att börja indexera (lista) din webbplats i sina sökresultat. 

mceclip0.png

Hur fungerar publiceraknappen? 

  • Innan du klickar på publiceringsknappen för första gången kan ingen hitta/snubbla över din webbplats eftersom den är dold för alla sökmotorer! Om du går till din Strikingly URL vill man få meddelandet "Den här webbplatsen har ännu inte publicerats." 
  • När du klickar på "Publicera" för första gången kan din webbplats indexeras (bli sökbar) av sökmotorer. Du kan inaktivera detta i Inställningar> Visa avancerat> Sekretess. 

50.png

Vad är skillnaden mellan den sparade versionen och liveversionen?

  • Ändringar du gör i redigeraren sparas i redigeraren. Dessa visas med knappen "Förhandsvisa".  

mceclip2.png

  • LIVE-versionen uppdateras bara när du klickar på "Publicera".
  • Om du har en anpassad domän kommer det att dröja (mellan 5-15 minuter) innan din livewebbplats uppdateras, men du kan fortfarande visa din webbplats från "Förhandsvisa"-knappen. Detta beror på att vi driver dina ändringar till vår CDN som gör att din webbplats kan vara online och snabb var som helst i världen.

 

Hur döljer jag min webbplats efter publicering?

  1. Pro-användare: Lägg till ett lösenord till din webbplats. 

    Detta tillåter endast personer med lösenordet att se innehållet. Detta blockerar också innehållet från Google tills du tar bort lösenordet. Gå till Inställningar> Visa avancerat> Sekretess för att ställa in detta. 
    52.png


  2. Alla användare: Klona din webbplats.

    Obs: Detta är lite komplext. Du kan "avpublicera din webbplats" genom att göra din gamla länk ogiltig och börja igen med en ny, opublicerad webbplats. När människor hittar den gamla länken kommer de inte att kunna se något innehåll. Men den här metoden innebär att google kommer att se beskrivningen du skrev i "inställningar" i ytterligare ett par dagar. 

    För att göra detta, gå tillbaka till din huvudinstrumentpanel och klicka på "klona"-knappen på din webbplats. Den nya webbplatsen som skapats är automatiskt helt ny och publiceras aldrig. Gå sedan tillbaka och ta bort den gamla webbplatsen eller byt namn på den för att ogiltigförklara URL:en.53.png

  3. Klicka på knappen "avpublicera".

    Gå till din instrumentpanel> se efter webbplatsen du vill avpublicera> klicka på kugghjulsikonen> klicka på Avpublicera. Kolla visuell handledning här!

 

Har du några frågor? Skriv till support@strikingly.com eller chatta med oss.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan