Ansluta en GoDaddy domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från GoDaddy

Den här guiden går igenom processen att ansluta din Godaddy domän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till din domänregistrators support om du behöver hjälp. Om du ansluter en underdomän kan du besöka Ansluta GoDaddy underdomäner till din Strikingly webbplats. Eller om du vill att vi ska ansluta din domänen åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "Inställningar > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "Anpassad Domän/Underdomän", som till exempel "www.dindomän.com".

3. Klicka "Uppdatera".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta GoDaddy sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.

2. Hitta din domän och klicka "DNS".

Notera: Ändra inte namnservern, Godaddys standardnamnserver ska se ut så här:  ns##.domaincontrol.com (### är nummer).

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på GoDaddy

1. Leta efter existerande CNAME-poster och Host är www.

2. Klicka på "pennikonen" för att redigera posten.

3. Host förblir www

4. Ändra "Points to" till www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

5. TTL anges till 1 hour.

6. Klicka "Save".

Steg 4: Radera en CNAME-post på GoDaddy

1. Se efter existerande CNAME-poster och Host är _domainconnect.
2. Ta bort posten.

Steg 5: Ställ in en URL-vidarebefordran på GoDaddy

1. Rulla ner och gå till "Forwarding" och klicka på "pennikonen".

2. Ställ in följande:

• FORWARD TO: http://www.dindomän.com (den här webbadressen är bara ett exempel, ändra den till ditt domännamn)
  • FORWARD TYPE: Permanent 301
  • SETTINGS: Forward only

3. Klicka "Save".

* Om vidarebefordran inte fungerar, redigera A-posten för @ och peka den istället till 54.183.102.22.

Steg 6: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.