Yahoo! Domäner

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Yahoo!

Den här guiden går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka denna guiden till din registrator om du behöver hjälp eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR" > Domäner".
  2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän", som till exempel "www.dindomän.com".
  3. Klicka "UPPDATERA".

Notera!

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Yahoo! sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Yahoo!-konto.
  2. Scrolla ner och klicka "Domain".

Steg 3: Redigera en A-post på Yahoo!

1. Klicka på pennikonen i linje med A-posten för att redigera "@".

2. I fältet "Destination", ange 54.183.102.22

3. Klicka "Update".

Step 4: Lägg till en CNAME-post på Yahoo!

1. Klicka på länken "Add" bredvid "A and CNAME Records".
  2. I fältet "Source", ange www
  3. I fältet "Destination", ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com
  1. Klicka "Add".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post, leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (endast för www).

Steg 5: Vänta tills posterna träder i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.