Ansluta en Register.com-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Register.com

Denna guide går igenom processen att ansluta din Register.com domän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka denna guiden till din registrator om du behöver hjälp eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta register.com sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt Register.com-konto.

2. Scrolla ner till "My Domain Names" och välj den domän du vill ställa in. Klicka "GO".

3. Lokalisera "Advanced DNS Settings" och klicka "Edit".

Steg 3: Lägg till A-poster på Register.com

1. Inuti sektionen "IP adress (A Records)", klicka "EDIT A RECORDS"

2. Under "Host", hitta @ (None) och kopiera 54.183.102.22 till det numrerade IP-fältet.

3. Se till att det inte inte finns någon IP-adress I fältet där www är listad som host. Om det finns, radera den.

4. Klicka "CONTINUE".

5. Klicka "SAVE CHANGES".

6. Klicka "Return to Advanced DNS Summary".

Tips: Om du har andra A-poster i ditt konto:

• Host: @ - radera den om den inte pekar mot 54.183.102.22.
  • Host: blank - radera.
  • Host: Mail eller Email - radera inte. Detta är för din e-posttjänst.

Steg 4: Lägg till en CNAME-post på Register.com

1. Rulla ned till "Host Aliases (CNAME Records)". Klicka "EDIT CNAME RECORDS"

2. I Alias-fältet, ange "www".

3. I det andra "Host"-fältet, ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

www domän i "value"-fältet "www domän + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com

4. Klicka "CONTINUE".

5. Klicka "SAVE CHANGES".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.