Wordpress.com-domäner

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från WordPress.com

Den här guiden leder dig igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till supporten för din registrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta domänen åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR" > Domäner".

2. Sätt din anpassade domän i "Anpassad Domän/Underdomän" rutan, som "www.dindomän.com"(utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Wordpess.com sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt WordPress.com-konto.

2. Klicka "My Sites" längst upp till vänster på skärmen.

3. På den vänstra panelen, rulla ner och klicka på "Domäner".

4. Klicka på domänen som du vill ansluta till din Strikingly webbplats.

5. Klicka på "Name Servers and DNS".

6. Klicka på "DNS Records". (ÄNDRA INGET på "Nameservers".)

7. Ta bort "A"-poster och "CNAMES" som pekar mot WordPress (hanteras av WordPress.com) om det finns någon. Ta inte bort MX-poster, de är för din eposttjänst.

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på WordPress

1. Klicka "Add New DSN Record".

2.I fältet "Type", välj CNAME

3. I fältet "Name", ange www

4. I fältet "Alias of", ange www domän + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

5. Klicka "Add New DNS Record".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post, leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post på WordPress

1. Klicka "Add New DNS Record".

2. .I fältet "Type", välj A

3. Lämna fältet "Name" tomt

4. I fältet "Points To", ange 54.183.102.22

5. Klicka "Add New DNS Record".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.