Ansluta en 123-reg.co.uk-domän till din Strikingly webbplats

Krav:
  • Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från 123-Reg

Den här guiden går igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly-webbplats. Du kan skicka den här guiden till din domänregistrator om du behöver hjälp. Om du ansluter en underdomän kan du besöka Anslut 123-reg.co.uk underdomäner till din Strikingly-webbplats. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta 123-reg sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt 123-Reg-konto.

2. Gå till "Control Panel".

3. I sektionen Domains, klicka på knappen "Manage" bredvid ditt domännamn.

4. Klicka på "Manage DNS" under "Advanced domain settings".

5. Klicka på "Advanced DNS" tab.

Obs!: Ändra inte din namnserver, 123-Regs standardnamnserver ska se ut så här: ns.123-reg.co.uk, ns2.123-reg.co.uk.

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på 123-Reg

1. I fältet "Hostname", ange www

2. I fältet "Type", välj CNAME

3. I fältet "Destination CNAME", skriv in www domän + .s.strikinglydns.com.

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com." bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com.
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com.
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com.

Don't forget to put the full stop/period in the end.

4. Klicka "Add".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post letar du efter existerande CNAME- och A-poster för www och tar bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post på 123-Reg

1. I fältet "Hostname", ange

2. I fältet "Type", välj A

3. I fältet "Destination IPv4 address", ange 54.183.102.22

4. Klicka "Add".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.