Byta bara hemsidan

Hur kan jag använda Strikingly bara för min hemsida och behålla alla mina kataloger?
Kan jag ansluta Strikingly men behålla alla mina bildfiler på min nuvarande server?

Om du för närvarande har en webbplats och använder vår standardmetod för att ansluta din domän (domän vidarebefordra + CNAME för www) vill det göra din domän.com/kataloger otillgänglig för besökare! Det är för att när du ställer in vidarebefordran av domän från domän.com till www.domän.com, kommer allt som BÖRJAR med domän.com att omdirigeras - inklusive domän.com/vilkensomhelstkatalog - snarare än bara enbart och exakt domän.com.

Istället kan du använda en av följande tekniker för att ersätta bara din hemsida eller försöka ansluta din webbplats till en underdomän (handledning). Dessa metoder påverkar inte filer och sidor som finns på din rotdomän.

Byt ut din hemsida med Strikingly (men behåll andra sidor)

Om du vill att din landningssida ska visas på rotdomänen, och inte en underdomän, finns det ett sätt att komma förbi detta.

Du kan ansluta din Strikingly sida till www.dindomän.com eller underdomän.dindomän.com (genom att använda ett CNAME som pekar på .s.strikinglydns.com som vanligt - här är mer information).

Sedan kommer du att göra något speciellt för dindomän.com, rot/"naken" domän, så att dina kataloger inte påverkas.

Bästa alternativen

1. Plugins.

Om du använder en högfunktionell webbplatsbyggare för din nuvarande webbplats (som Wordpress, Drupal), är det möjligt att de har ett sätt att göra en omdirigering. Till exempel har Wordpress ett plugin (omdirigering) som låter dig omdirigera endast och exakt rotdomänen till www.domän.com och lämna allt annat orört! Det finns ett antal plugins - försök att söka på din byggare.

2. PHP-omdirigering (eller serveromdirigering).

Du kan lägga till lite kod i en fil på din server som bara är för din rotdomän. Observera att detta kommer att variera beroende på vilket språk din webbplats är baserad på, och att den här metoden inte fungerar för Wordpress-webbplatser (se ovan istället.)

Till exempel webbplatser baserade i PHP kan du lägga till följande kod före <! DOCTYPE ...> HTTP header:
    header('Location:'.$newURL);
    Se detaljer och relaterad kod.

För andra språk, försök att söka efter "omdirigera bara en sida (språk)." I allmänhet är det bäst att göra omdirigeringen från back-end, snarare än front-end.

Andra alternativ

3. Masked vidarebefordran.

Att använda din domänregistrator för maskerad vidarebefordran från domän.com till dinwebbplats.strikingly.com innebär att registraren visar din webbplats i en iframe - webbadressen säger "domän.com", men webbplatsen kommer INTE att mobiloptimeras (det kommer att se ut som en dator-variant av webbplatsen).

Detta kan också påverka prestandan för vissa appar. Eventuell beskrivning eller ikoner i "inställningar" visas inte (webbplatsen kommer att ha allmän förhandsgranskningsinformation när den publiceras på Facebook.)

Logga in på din domänregistrator för att göra detta. Ställ in vidarebefordran av domän, kolla "mask?"-rutan och lägg in din Strikingly.com URL.

4. HTML omdirigering.

Skapa en index.html-fil i rotkatalogen på din nuvarande webbplats som har denna HTML-kod:

<META http-equiv="refresh" content="0;URL=http://www.newurl.com">, var "http://www.newurl.com" är din domän. (Se till att inkludera www - detta gör att innehållet på www kan visas.)

Detta gör omdirigeringen från dina filer och låter dig behålla resten av din katalog!

Detta kommer emellertid att snabbt visa föregående sida och kan ha en negativ inverkan på SEO, eftersom det tar kontrollen bort från besökaren. Om du använder den här metoden, inkludera en anteckning om den nakna domänen så att besökaren vet att de omdirigeras.

Låt oss veta hur det går! Skriv till support@strikingly.com eller chatta med oss.