Ansluta 123-reg.co.uk underdomäner till din Strikingly webbplats

Krav:
  • Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från 123-reg.co.uk

En underdomän är en ytterligare del av ditt huvuddomännamn (rotdomän). Du kan använda underdomäner för olika sektioner av din webbplats. Till exempel om du har en webbplats bara för shopping, som är en del av din webbplats dindomän.com (rotdomän), kan du använda underdomänen butik.dindomän.com.

Den mest populära underdomänen är www. Så här ansluter du www-domänen och rotdomänen till din huvudsida: Ansluta en 123-reg.co.uk domän till din Strikingly webbplats.

Den här guiden tar dig genom andra subdomäner också. Du kan skicka den här länken till din domänregistrerare om du behöver hjälp, eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt digskicka oss informationen här

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta 123 Reg sina DNS-inställningar

1. Logga in på ditt 123 Reg-konto.

2. Gå till "Control Panel".

3. I domänsektionen, välj ditt domännamn med hjälp av rullgardinsmenyn och klicka sen på knappen "Manage".

4. Klicka "Manage DNS" under "Advanced domain settings".

5. Klicka fliken "Advanced DNS".

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på 123 reg

1. I fältet "Hostname", ange den underdomän du vill ha (t.ex. butik, blogg, info, mm)

2. I fältet "Type", välj CNAME

3. I fältet "Destination CNAME", ange underdomän.dindomän + .s.strikinglydns.com

underdomän.dindomän i value-fältet "underdomän.dindomän + .s.strikinglydns.com" bör vara din underdomän och ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är xxx.com och din underdomän är butik, då borde värdet vara: butik.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din underdomän är blogg.abc.net, då borde värdet vara: blogg.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din underdomän är info.dindomän.com, då borde värdet vara: info.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

4. Klicka "Add".

Notera: Ändra inte din namnserver, 123 Regs standardnamnserver ska se ut så här: ns.123-reg.co.uk, ns2.123-reg.co.uk.

Steg 4: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.