Ansluta en OVH-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från OVH

Den här guiden leder dig igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här länken till din domänregistrators support om du behöver hjälp. Om du ansluter en underdomän kan du besöka Anslutning av OVH underdomäner till din Strikingly webbplats. Eller om du vill att vi ska ansluta din domän åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats.
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta OVH sin DNS Zone

1. Loggga in på ditt OVH-konto.

2. Klicka "Web Cloud" från navigeringsmenyn.

3. Hitta din domän från vänster sidofält under sektionen "Domains".

4. Klicka "DNS zone".

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på OVH

1. Klicka "Add an entry"

2. Välj "CNAME" från Pointer records och klicka "Next".

3. I fältet "Sub-domain", ange underdomänen du vill ha (t.ex butik, blogg, info, mm)

4. I fältet "TTL", välj "Personalized" från rullgardinsmenyn och ange 3600

5. I fältet "Target", ange www domän + .s.strikinglydns.com.

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com." bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com.
    • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com.
    • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.dindomän.com.s.strikinglydns.com.

Glöm inte att avsluta med punkt.

6. Klicka "Next".

7. Klicka "Confirm" (glöm inte att avsluta med punkt).

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post se om det finns existerande CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (bara for www).

Steg 4: Lägg till en A-post på OVH

1. Klicka "Add an entry".

2. Välj "A" från Pointer records och klicka "Next".

3. Lämna fältet "Sub-domain" tomt.

4. I fältet "TTL", välj "Personalized" från rullgarindsmenyn och ange 3600

6. Klicka "Next".

7. Klicka "Confirm".

Tips:  Om du inte kan lägga till en A-POST, leta efter befintliga tomma A-poster och ta bort dem.

Step 5: Ta bort TXT-poster på OVH

1. Gå tillbaka till DNS Zone

2. Lokalisera standard TXT-poster och ta bort dem - dessa TXT-poster förhindrar att nya inställningar träder i kraft. Så här ser de ut:

Steg 6: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.