Använd rotdomän som huvud-URL (via Cloudflare)

Krav:

Vill du använda din rotdomän (dindomän.com) som din huvuddomän för din Strikingly-webbplats istället för www domän (www.dindomän.com) kan du göra det genom att lägga till en CNAME-post för rotdomänen. Om din domänregistrator inte tillåter denna inställning kan du använda Cloudflare DNS-inställningar. Denna guide leder dig igenom det.

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän", som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

Steg 2: Lägg till din domän på CloudFlare

1. Logga in på ditt Cloudflare-konto eller registrera dig om du inte har ett (det är gratis).

2. Klicka "+Add site" (Om du bara registrerar dig, kan du hoppa över detta steg).

3. Gå in på din webbplats:

4. Välj Cloudflare free plan och clicka "Continue".

5. Vänta på att Cloudflare ska skanna efter befintliga DNS-poster.

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Cloudflare

1. Leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www.

2. Radera de befintliga CNAME-och A-posterna (endast för www).

3. Klicka "+Add record".

4. I fältet "Type", välj CNAME

5. I fältet "Name", ange @

6. I fältet "Target", ange cf-dns.strikingly.com

7. Se till att molnet under "Proxy Status" är orange.

8. Klicka "Save".

9. Klicka "Continue".

Steg 4: Ändra din domäns namnserver på din registrator

1. Du kommer att omdirigeras till en guide om hur du ändrar namnservrar.

2. Logga in på din domänregistrator.

3. Ändra dina namnservrar till Cloudflares.

4. Vänta på uppdatering av namnserver. Detta kan ta från några timmar upp till 24 timmar.

5. När det är klart kan du klicka "Done, check nameservers".

Steg 5: Ställ in en URL-vidarebefordran med Cloudflare Page Rules

Om du vill att din www domän ska omdirigeras till rotdomänen, kan du använda page rules från Cloudflare.

1. Gå till Cloudflares informationspanel och klicka på domänen.

2. Klicka "Page rules" högst upp.

3. Klicka "Create Page Rule".

4. Ange din www domän i detta format: www.dindomän.com/*

5. I "Pick a Setting", välj "Forwarding URL".

6. I "Select status code", välj "301 - Permanent Redirect".

7. Klicka "Save and Deploy".

Steg 6: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. Se till att du rensar webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.

Om din webbplats inte är online efter 48 timmar, kontakta support@strikingly.com eller chatta med ossSkicka skärmdump av dina domäninställningar så att vi kan hjälpa till!