Ansluta en Squarespace-domän till din Strikingly webbplats

• Ett premiumkonto från Strikingly
  • En anpassad domän från Squarespace

Den här guiden leder dig igenom processen att ansluta din www och rotdomän till din Strikingly webbplats. Du kan skicka den här guiden till supporten för din registrator om du behöver hjälp. Eller om du vill att vi ska ansluta domänen åt dig, skicka oss informationen här!

Steg 1: Anslut till din anpassade domän på Strikingly

1. Gå till din Strikingly webbplatsredigerare, klicka "INSTÄLLNINGAR > Domäner".

2. Ange din anpassade domän i rutan "anpassad domän/underdomän, som till exempel "info.dindomän.com, butik.dindomän.com, blog.dindomän.com etc." (utan https:// eller http:// eller /).

3. Klicka "UPPDATERA".

Notera:

• Skriv in din domän i gemener för att undvika felet "Sidan hittades inte" när du öppnar din webbplats
  • Välj din registrator efter att du klickat på "UPPDATERA" och fortsätt med inställningen från din registrator.

Steg 2: Hitta Squarespace Domain's DNS inställningar

1. Logga in på ditt Squarespace-konto.

2. I hemmenyn, klicka "Settings".

3. Klicka Domains.

4. Klicka på domänen du vill ansluta till din Strikingly-webbplats.

5. Klicka "ADVANCED SETTINGS".

Steg 3: Lägg till en CNAME-post på Squarespace

1. Ta bort tidigare CNAME- och A-poster (glöm inte att ta en skärmdump som säkerhetskopiering).

2. I fältet "Record", välj CNAME från rullgardinsmenyn i ett tomt fält.

3. I fältet "Host", ange www

4. I fältet "Priority", lämna det tomt.

5. I fältet "Data", ange www domain + .s.strikinglydns.com

www domän i "value"-fältet "www domain + .s.strikinglydns.com" bör vara ditt domännamn. Här är några exempel på hur värdet ska vara:

• Din domän är www.xxx.com, då borde värdet vara: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.abc.net, då borde värdet vara: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Din domän är www.dindomän.com, då borde värdet vara: www.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

6. Klicka "Add".

Tips: Om du inte kan lägga till en www CNAME-post, leta efter befintliga CNAME- och A-poster för www och ta bort dem (endast för www).

Steg 4: Lägg till en A-post Squarespace

1. I fältet "Record", välj A från rullgardinsmenyn i ett tomt fält.

2. I fältet "Host", skriv in @

3. Lämna fältet "Priority" tomt.

4. I fältet "Data", skriv in 54.183.102.22

5. Klicka "Add".

6. Tryck "Save".

Steg 5: Vänta på att posterna ska träda i kraft

Nu när du har ställt in dina domänposter, tillåt några få upp till 48 timmar innan ändringarna i domänposterna träder i kraft globalt. När det är klart, aktiveras HTTPS/SSL automatisk inom 24 timmar. Se till att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar om domänen fungerar.