Hur är jag värd för min webbplats i Kina?

• Är dina huvudbesökare från fastlands-Kina?
  • Laddas dina webbplatser långsammare när du går in på de i fastlands-Kina?
  • Vill du lämna in en ICP-licens för din webbplats?
  • Behöver du en officiell kinesisk momsfaktura för din betalning?

Vi har ett produkt för dig: Shangxianle (SXL), www.sxl.cn. Strikingly och SXL tillhör ett företag, men de är två oberoende produkter.

Skillnader mellan Strikingly och SXL?

Kategori Strikingly SXL
Värdserver Internationell server Kina-server (Stöder endast domäner som registrerats av/eller at värden är registrator från Kina.)
Prisplaner och funktioner Free, Limited, Pro, och VIP Free, Limited, Pro och Business
Månadsvis, årligen och 2 år, 3 år, 5 år Kvartal, årligen, 2 år och 3 år
Faktura Tillhandahåller digital faktura Tillhandahåller officiell momsfaktura

Betalningsportal

för Enkel Butik

Flera valutor:

PayPal och Stripe (inkluderar Alipay och Wechat Pay)

CNY: Alipay och WeChat Pay

USD: PayPal

Sociala medier och

videoplattform

Internationella plattformar:

Facebook, Twitter, YouTube, etc.

Kinesiska plattformar:

Weibo, Tencent Video, Youku, etc.

Funktioner för webbplatsredigerare

Flera språk

Videobakgrunder

Sektion för socialt flöde

Filuppladningar

Kinesiska och engelska

Premiumbilder

WeChat redigerare

ICP licens (Stöder endast domäner som registrerats av/eller at värden är registrator från Kina.)

Kinesisk officiell faktura (Fapiao)

Synkronisera med WeChat offentligt konto

Frågor och svar

F: Kan jag överföra min webbplats från Strikingly till SXL?

Ja, vi kan hjälpa dig kopiera din webbplats från Strikingly till SXL.

Eftersom Strikingly och SXL är oberoende plattformar måste du först ha ett konto hos SXL. Här är stegen:

1. Skapa ett nytt konto på SXL (www.sxl.cn).

För premiumfunktioner, uppgradera ditt SXL-konto till en Limited/Pro/Business plan (14 dagars provperiod).

Notera: Strikingly och SXL prisplaner är inte desamma.

2. Mejla oss på support@strikingly.com eller chatta med oss för att begära överföring av webbplats och ange följande:

• Ditt epost/telefonnummer från ditt SXL-konto
  • Webbadressen till webbplatsen du vill överföra

Vänligen skicka förfrågan med e-postadressen som är kopplad till kontot där webbplatsen skall överföras från!

3. Överföring av webbplats (kopiering) inkluderar inte:

• Kontoinformation
  • Medlemsplan
  • Köpt domän från Strikingly (ICP-licens stöder endast domäner som registrerats av/eller at värden är registrator från fastlands-Kina: Överföra domäner från Strikingly.)
  • Anpassad domän (ICP-licens stöder endast domäner som registrerats av/eller at värden är registrator från fastlands-Kina.)
  • Bakgrundsvideor
  • Bilder (det kommer fortfarande att vara länkat till Strikingly-server)
  • Dokument (det kommer fortfarande att vara länkat till Strikingly-server)
  • Enkel Butik-innehåll
  • Enkel Blogg-innehåll
  • App Store & HTML-innehåll
  • Socialt flöde-innehåll
  • Sociala medier-innehåll

Obs! Bilderna som du ser i SXL efter överföringen är faktiskt länkade till Strikingly. Vi föreslår att du laddar upp dina bilder i SXL direkt för snabbare laddning. När det gäller dokumenten, på grund av Kinas särskilda fall, rekommenderar vi att du använder Baiduyun (Baidu Cloud) för att ladda upp filen och lägga till länken till din webbplats.

F: Kan jag logga in på SXL med mitt Strikingly-konto?

Nej, du måste registrera dig för ett nytt konto hos SXL. Systemen från Strikingly och SXL är inte anslutna, inte heller betalningssystem. Du kan registrera ett SXL-konto med ditt mobilnummer.

F: Kommer besökare utanför fastlands-Kina att komma åt SXL-webbplatser?

Ja.

F: Jag kan inte läsa kinesiska, hur kan jag använda SXL för att redigera min webbplats?

SXL har en betaversion av SXL webbplatsredigerare på engelska! Vänligen skicka en förfrågan till SXL support på hi@sxl.cn

F: Kan jag använda min domän på SXLs webbplats?

Om din domän är registrerad av domänregistratorer från fastlands-kina, så ja.

Om det inte är så måste domänen överföras till domänregistratorer i fastlands-Kina för att ansöka om ICP-licens ("Bei'an" på kinesiska) och för att ansluta till kinesiska servrar.

F: Varför kan jag inte se min webbplats efter publicering?

På grund av reglerna från Kina måste alla webbplatser granskas innan de går live:

- En webbplats med en minsxl.cn gratis URL (t.ex. namn.minsxl.cn) tar 24-48 timmar att granska och gå live om den klarar granskningen.
- En webbplats med en anpassad domän (t.ex. www.domän.com) kan gå live omedelbart. Men det måste fortfarande granskas, och om några överträdelser upptäcks kommer kontot att förbjudas.

Om din webbplats redan är ansluten till en anpassad domän och har konfigurerats ordentligt kanske du saknar ICP-licens ("Bei'an" på kinesiska).

F: Varför behöver jag ansöka om en ICP-licens ("Bei'an" på kinesiska)?

Enligt åtgärderna för administration av internetinformationstjänster och registreringsadministrationsåtgärder för icke-kommersiella internetinformationstjänster föreskriver Kina ett arkivsystem för icke-kommersiell internetinformationstjänster och ett licenssystem för kommersiella internetinformationstjänster. Den som inte har fått en ICP-licens är förbjuden att använda internetinformationstjänster. Specifikt måste alla webbplatser som tillhandahåller tjänster till fastlands-Kina först få en ICP-licens.

Du kan läsa mer här (SXL webbplatser har Alibaba Cloud som värd). ICP-licenser krävs inte för webbplatser som finns på servrar utanför fastlands-Kina.

F: Kan ni hjälpa mig att ansöka om ICP-licens?

För varje betald webbplats kan vi ge dig ett ICP-registreringsnummer gratis. Du måste dock slutföra processen själv eftersom det kräver känslig information. Du kan läsa mer här (SXL webbplatser har Alibaba Cloud som värd).

F: Kan jag ansöka om ICP-licens för min domän: domain.org?

Nej, .org-domäner kan inte ansöka om ICP-licens. Inte alla domäner kan ansöka om ICP. Toppdomänen (TLD) för domännamnet för ICP-licens måste godkännas av MIIT (Ministry of Industry and Information Technology).

Du kan gå till MIIT hemsida för att fråga efter domännamnstillägg som stöds av ICP-licenser

F: Hur lång tid tar det att slutföra ICP-licensansökan?

Det tar vanligtvis 3 till 20 arbetsdagar. Under den här tiden går det inte att komma åt din webbplats.

F: Jag har inget företag i Kina, kan jag skapa webbplatser med SXL?

Ja, du kan skapa en personlig webbplats i SXL.

Men om du behöver acceptera WeChat Pay eller Alipay för din onlinebutik krävs en företagslicens.

F: Jag kommer inte från Kina och jag har inget företag. Kan jag ansöka om ICP-licens?

ICP-licens tillåter individer att ansöka. Utländska personer som har en fast bosättning i Kina kan ansöka om en personlig webbplats.

Vi hoppas att du tycker att det här är användbart! Låt oss veta om du har några frågor genom att skicka ett mejl till oss på support@strikingly.com eller chatta med oss. Vi vill gärna höra din feedback!

Eller så kan du kontakta vårt SXL-support för att lära dig mer om SXL:

1. E-post: hi@sxl.cn
2. Live Chat: efter inloggning på ditt konto klickar du på frågeteckenikonen längst ner till höger. Du kommer att uppmanas att ange din fråga och klicka sedan på "Chatta med oss"
3. WeChat: sxl-cn